main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

5/3/2015, Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Από τον Δήμο Χανίων

Εκδηλώσεις, που αφορούν την κοινωνική ευαισθησία και την τέχνη με αφορμή τον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, τον Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ», τη Σχολή ζαχαροπλαστικής “Hotelier” και το ιστορικό Καφέ “ΚΗΠΟΣ”.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5/3/2015, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στις 19.00, θα πραγματοποιηθούν στην Πύλη της Άμμου (Sabbionara), τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικής δημιουργίας των Μελών του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ», με τίτλο “Γυναικών Ιριδίσματα 2015”.

Ο Δήμος Χανίων τιμά τη γυναίκα, όχι μόνο στις επετείους αλλά όλες τις μέρες. Οι γυναίκες είμαστε τα καλά πνεύματα με όνειρα, καθημερινές αγωνίες, κρατάμε γερά τη ζωή στα χέρια μας, τη γεννάμε, την αναθρέφουμε, την απελευθερώνουμε”, τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια σε θέματα Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ», Ζαχαρένια Σημανδηράκη, τόνισε ότι η εν λόγω έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου UNESCO και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, με ελεύθερη είσοδο.

Στο μεταξύ, την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 18.00, στο φιλόξενο χώρο του ιστορικού καφέ «Κήπος» και σε συνεργασία με τη σχολή ζαχαροπλαστικής “Hotelier” θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα της Γυναίκας, με θέμα “Γλυκές Αμαρτίες... χωρίς ζάχαρη”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται,προκειμένου να υπάρξει ευρεία ενημέρωση για την οργάνωση και τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κατ' επέκταση κοινωνικής κρίσης”, επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους στηρίζουν ουσιαστικά τη λειτουργία του Παντοπωλείου.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Ελευθερία Τζεϊράνη, γνωστοποίησε ότι η συγκεκριμένη δομή εξυπηρετεί 430 οικογένειες, ενώ μέσα από ποικίλες δράσεις επιδιώκει να συμβάλλει στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, καλύπτοντας μέρος των αναγκών των ωφελουμένων σε τρόφιμα, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ατομικής και οικιακής υγιεινής, είδη ένδυσης, υπόδησης, παιδικά και σχολικά είδη.

Η είσοδος στην εκδήλωση “Showcooking” θα είναι ελεύθερη για όλους.

p1

p2

p3

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
«Η Θετική Πλευρά της Ζωής»: Προβολή ταινίας σήμερα, 3/12, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων