main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/9/2015, Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”. Κορύφωση εκδηλώσεων στις 22/9/2015 “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”

Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει στις προτεραιότητες μας εξειδικευμένες παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό, την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τις δημόσιες συγκοινωνίες, το ποδήλατο, τους πεζόδρομους. Μάλιστα, ήδη έχει ξεκινήσει πιλοτικά η λειτουργία του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Χανίων, σε συνέχεια του έργου των προηγούμενων δημοτικών αρχών, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης δημόσιων ποδηλάτων από όλους τους πολίτες και επισκέπτες των Χανίων, για εύκολη, φιλική προς το περιβάλλον και οικονομική μετακίνηση στην πόλη”.

 

Στην επισήμανση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Παρασκευή 18/9/2015, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, αναφορικά με τη συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”.

 

Οι δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», με φετινό σύνθημα «επιλέγω – αλλάζω – συνδυάζω»”, μας δίνουν τη δυνατότητα για συνδυασμό του τρόπου μετακίνησης στον αστικό ιστό, προκειμένου να έχουμε πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλέστερες και βιώσιμες”, τόνισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη.

 

Η κα. Περράκη απηύθυνε κάλεσμα στους Χανιώτες για συμμετοχή στις δράσεις, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “να μάθουμε την πόλη σε πείσμα των καιρών, ώστε η πόλη μας να μην μας βαραίνει αλλά να μας απελευθερώνει”.

 

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”, με τις ακόλουθες δράσεις:

 

  • «Η πόλη στις 22/09 ξυπνάει με ποδηλατάδα», 08.00 – 10.00, με προεγγραφή

Πρωινή ξενάγηση με ποδήλατο στην Παλιά Πόλη των Χανίων με τον Κώστα Ψαράκη, ο οποίος θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες (30 άτομα ) στην πόλη των Χανίων. Οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν τα δικά τους ποδήλατα ή θα δανειστούν τα κοινόχρηστα ποδήλατα από τους σταθμούς διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων. Προεγγραφή στο Γρ. Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, τηλ. 2821341613.

  • «Επίσημη παρουσίαση του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων», 10.00, 1ο Γυμνάσιο Χανίων

  • «Πόσο καλός ποδηλάτης είσαι; » 06.30 μ.μ.

Η Δημοτική Κοινότητα Χανίων θα διοργανώσει ποδηλατικά δρώμενα – διαγωνισμούς για μικρά παιδιά στην οδό Ι. Σφακιανάκη, η οποία θα έχει μετατραπεί για τη συγκεκριμένη ημέρα σε πεζόδρομο. Στα παιδιά θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής και δώρα σχετικά με το πνεύμα της ημέρας.

 

  • «Παράσταση καραγκιόζη» 07.30 μ.μ.

Στην οδό Ι. Σφακιανάκη θα πραγματοποιηθεί η παράσταση καραγκιόζη “Ο Καραγκιόζης και το μαύρο σύννεφο”.

  • «Συναυλία με έντεχνη μουσική» 08.00 μ.μ.

Στην οδό Ι. Σφακιανάκη θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έντεχνη μουσική.

  • «Ταξίδι στο παρελθόν και στην Ιστορία» 05.00 μ.μ. - 06.00 μ.μ., με προεγγραφή

Ξενάγηση με τον εθελοντή ξεναγό, Μανώλη Μανούσακα, στην περιοχή των Ταμπακαριών και τερματισμό στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα. Δωρεάν επιστροφή με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ στην Πλατεία Δικαστηρίων. Προεγγραφή στο Γρ. Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, τηλ. 2821341613.

 

Στις εκδηλώσεις για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης” συμμετέχουν το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε., ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων και το Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών “Ελ. Κ. Βενιζέλος”.

 

Υπενθυμίζεται ότι όσοι εγγραφούν στο Σύστημα Χρήσης Κοινόχρηστων Ποδηλάτων έως τις 22/9 θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τη συλλεκτική κάρτα χρήστη (Cyclo card), που θα διανεμηθεί στις 22/9/205, να συμμετάσχουν στην κλήρωση για 2 κάρτες απεριορίστων διαδρομών ενός μήνα, τις οποίες προσφέρει το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε., καθώς και στην κλήρωση για ένα παιδικό ποδήλατο.

 

Τέλος σημειώνεται ότι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε. θα παρέχει έκπτωση 50% σε όλα του τα δρομολόγια την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου από 05.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ. και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εκπτώσεις σε συμβεβλημένα καταστήματα για εκείνη την ημέρα σε όσους έχουν μετακινηθεί με ποδήλατο ή λεωφορείο.

 

p1

 

p2

 

p3

 

p4

logo imageσυμβαίνει

Εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πλουμιδάκη: Από τις 17/5/2021
Eκδήλωση τιμής των ιερομαρτύρων Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου & Καλλινίκου Διακόνου: Στις 19/05/2021 στην Πλατεία Σπλάντζιας
Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων