main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/3/2015, Υπογραφή σύμβασης «Ψηφιακές υπηρεσίες πληροφοριών κυκλοφορίας μητροπολιτικών δήμων Κρήτης»: Από τον Δήμο Χανίων

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 24/3/2015, από τον Αντιδήμαρχο Χανίων, αρμόδιο σε θέματα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Γιάννη Μαράκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακές υπηρεσίες πληροφοριών κυκλοφορίας μητροπολιτικών δήμων Κρήτης».

Το εν λόγω έργο είχε υποβάλλει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση” ο Δήμος Χανίων από τον Οκτώβριο του 2010, ο οποίος και το διαχειρίζεται, με συν-δικαιούχους τους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης: Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Αγ. Νικολάου.

Στόχος του έργου, με προϋπολογισμό 352.803,36€ (και για τους τέσσερις Δήμους) είναι η ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών πληροφόρησης σε «πραγματικό χρόνο» των πολιτών και των επισκεπτών των τεσσάρων Δήμων αναφορικά με την κυκλοφορία.

Ειδικότερα, η ενημέρωση των πολιτών και των χρηστών του οδικού δικτύου για την κατάσταση της κυκλοφορίας, τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, διάφορα συμβάντα, που αφορούν την κυκλοφορία, όπως π.χ έργα, κλείσιμο δρόμων, κ.α. θα παρέχεται μέσω πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας, όπως:

  • μεγάλες φωτεινές πινακίδες VMS-Variable Message Signs) στις εισόδους των πόλεων (4 για Χανιά, 4 για Ηράκλειο, 3 για Ρέθυμνο, 3 για Άγιο Νικόλαο),
  • τηλεφωνικά κέντρα (IVR),

  • SMS,

  • ειδικά σχεδιασμένη δικτυακή πύλη.

Μάλιστα, θα δημιουργηθούν και αναλυτικοί ψηφιακοί οδικοί χάρτες των τεσσάρων Δήμων, με τη βοήθεια των οποίων θα παρέχονται στους πολίτες υπηρεσίες ανεύρεσης οδών αλλά και σημείων ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι πριν από την υπογραφή της σύμβασης υπήρξε συνάντηση στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και εκπροσώπων των υπολοίπων Μητροπολιτικών Δήμων της Κρήτης, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν και εξετάστηκαν οι τεχνικές παράμετροι του έργου.

p1

p2

p3

 

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων