main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

12/6/2015, Έναρξη καλοκαιρινού σχολείου Δήμου Χανίων για αγόρια και κορίτσια από 6-12 ετών

Ο  Δήμος Χανίων και το Τμήμα Αθλητισμού και νέας γενιάς ανακοινώνει την έναρξη του καλοκαιρινού σχολείου για αγόρια και κορίτσια από 6-12 ετών για το έτος 2015.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας Μανώλης Αδοντάκης, αναφέρθηκε στα οφέλη του προγράμματος αλλά και στις αλλαγές που φέτος υπάρχουν σε αυτό:

 «Ο θεσμός του καλοκαιρινού σχολείου, που ξεκίνησε στα Χανιά το 1998 έχει σκοπούς που επεκτείνονται, πέραν της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα υγείας και διατροφής αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης, περιβάλλοντος, πολιτισμού, χωρίς φυσικά ποτέ να χάνεται το αθλητικό περιεχόμενο, καθώς μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων πετυχαίνουμε την ανάπτυξη των βασικών σωματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των παιδιών.

Αντιλαμβανόμενοι φέτος τις συνολικές ανάγκες ενός Καλλικρατικού Δήμου και πιστοί στο πνεύμα του προγράμματός μας για μητροπολιτικές πολιτικές στο Δήμο Χανίων, προχωρήσαμε σε σημαντικές αλλαγές στο καλοκαιρινό σχολείο.

Επεκτείναμε, κατά πρώτον, τη διάρκειά του σε τρεις περιόδους διάρκειας τριών εβδομάδων η καθεμία έναντι των δύο περιόδων των τεσσάρων εβδομάδων, ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. Ταυτόχρονα - και για πρώτη φορά - επεκτείνουμε και γεωγραφικά το θεσμό - πέραν του αστικού ιστού του πρώην δήμου Χανίων - και στις περιφερειακές ενότητες.

Αδοντάκης Πετράκη

Αθλητικό σχολείο θα λειτουργήσει όχι μόνο στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού αλλά και – πιλοτικά - στη δημοτική ενότητα Ακρωτηρίου, στις εγκαταστάσεις της παιδικής κατασκήνωσης Καλαθά για μια περίοδο και για 2 περιόδους στην νέα Κυδωνία, στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, από όπου άλλωστε και ξεκίνησε ο θεσμός το 1998 επί αντιδημαρχίας κυρίου Μανατακη. Απώτερος στόχος μας είναι η σταδιακή εξάπλωση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Θα ήθελα ακόμη να επισημάνω την επιπλέον προσπάθεια που καταβάλλουμε για να θωρακίζουμε την ασφάλεια των συμμετεχόντων καθώς όλοι οι υπάλληλοι του τμήματος αθλητισμού του Δήμου Χανίων έχουν πολύ πρόσφατα πιστοποιηθεί με ΚΑΡΠΑ. Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα συμβάλλει στην πραγματοποίηση των δράσεων με ασφάλεια. Συγκεκριμένα τα τμήματα κολύμβησης θα παρακολουθούνται από ναυαγοσώστη και καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό.

Επειδή για εμάς που οραματιζόμαστε ένα Δήμο Αλληλεγγύης, η άθληση είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο των λίγων για αυτό φέτος το 10 % των συμμετεχόντων θα είναι δωρεάν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με σειρά προτεραιότητας για δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου με την επίδειξη της κάρτας σύμφωνα πρόσφατη απόφαση του ΔΣ. Επιπλέον θα υπάρχει έκπτωση 10% για τα αδέρφια και 20% για τρίτεκνους, πολύτεκνους, άνεργους, μονογονεϊκές οικογένειες».

 Από την πλευρά της η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων Αθηνά Πετράκη, αναφερόμενη στο πρόγραμμα δήλωσε:

 «Μεγάλη σημασία δίδεται στην ασφάλεια και γι’ αυτό το πρόγραμμα ενισχύεται από φέτος και με νοσηλευτή και με ναυαγοσώστη», ενώ αναφορικά με τις εγγραφές τόνισε:

 «Θα παραλαμβάνουμε αιτήσεις Τρίτη και Τετάρτη από 08:00 ως τις 2:30 το μεσημέρι και ανάλογα με τον όγκο των αιτήσεων δύνανται  να παραταθούν οι μέρες παραλαβής αιτήσεων».

 Οι περίοδοι διεξαγωγής:

Α΄ περίοδος από 23/6 – 10/7
πραγματοποιείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού και στην παιδική κατασκήνωση Καλαθά

B΄ περίοδος από 13/7 – 31/7
πραγματοποιείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού και στo πάρκο των Αγίων Αποστόλων

Γ΄ περίοδος από 03/08 – 22/8
πραγματοποιείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού και στo πάρκο των Αγίων Αποστόλων

Το κόστος για το ένα παιδί ανέρχεται στο ποσό των 80€.

Τα ποσά με έκπτωση ως εξής:

144€ στα δύο εγγεγραμμένα αδέρφια στο πρόγραμμα (που αντιστοιχεί σε έκπτωση 10%)

65€ τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι και μονογονεϊκές οικογένειες από το πρώτο παιδί ( που αντιστοιχεί σε έκπτωση 20%)

 Δικαιολογητικά για εγγραφές παιδιών από 6-12 ετών:

1. Βεβαίωση υγείας του παιδιού από παιδίατρο που θα αναφέρει ότι:
α) το παιδί είναι υγιές
β) έχει γίνει πλήρης εμβολιασμός
2. Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται κατά την εγγραφή)
3. Δήλωση του Ν. 1599/86 (παρέχεται κατά την εγγραφή) έναρξη του καλοκαιρινού σχολείου για αγόρια και κορίτσια από 6-12 ετών για το έτος 2015.

αφισα προγραμματος

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων