main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/2/2015, Υποδοχή & φιλοξενία κινεζικής αποστολής από τον Δήμο Χανίων

Τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 24/2/2015, στο Δημαρχείο μέλη κινεζικής αποστολής, αποτελούμενης από τον Πρύτανη, Wu Qicui, καθώς και καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Hua Guang Photography and Culture Garden της πόλης Quanzhou.

H κινεζική αντιπροσωπεία πραγματοποιεί αυτό το διάστημα με την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. επίσκεψη στην Κρήτη, με στόχο τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού από τοπικά ήθη και έθιμα, ώστε να πραγματοποιηθεί σχετική έκθεση φωτογραφίας στην Κίνα.

Ο Δήμαρχος Χανίων, αφού καλωσόρισε τα μέλη της αποστολής, γνωστοποίησε ότι αναφορικά με το ζήτημα της τέλεσης των συμβολικών γάμων και τον γαμήλιο τουρισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή θα ανακοινώσει νέους χώρους τέλεση γάμων, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από πλευράς των ζευγαριών.

Ο κ. Βάμβουκας τόνισε παράλληλα ότι είναι πολλά τα κοινά σημεία, που συνδέουν τους λαούς της Ελλάδας και της Κίνας, όπως ο σημαντικός αρχαίος πολιτισμός των δύο χωρών. “Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την κληρονομιά, που μας άφησαν οι πρόγονοι μας, στη σύγχρονη ζωή, ώστε να χτίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Quanzhou αναφέρθηκε στην ιστορία του μεταξιού και τους θαλάσσιους δρόμους σύνδεσης της Κίνας με την Ελλάδα, ενώ απηύθυνε πρόσκληση στον Δήμαρχο Χανίων να επισκεφθεί την πόλη του, όταν θα πραγματοποιηθεί η έκθεση φωτογραφίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Γιάννης Μαράκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, Γεωργία Σαρικάκη – Αποστολάκη, η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη.

Μεταξύ των δύο πλευρών έγινε ανταλλαγή συμβολικών δώρων.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ξενάγηση των μελών της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Παλιά Πόλη των Χανίων από τον Δήμο Χανίων.

p1

p2

p3

 

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
«Η Θετική Πλευρά της Ζωής»: Προβολή ταινίας σήμερα, 3/12, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων