main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

6/5/2015, Πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου “Thomson Majesty” & γιορτή υποδοχής στο Λιμάνι της Σούδας από το Δήμο Χανίων και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων

Στο Λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα, Τετάρτη 6/5/2015, το κρουαζιερόπλοιο “Thomson Majesty” της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων “Thomson Cruises”. Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 1.428 επιβάτες και 595 άτομα πληρώματος κατέφθασε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό την Καλαμάτα.

Με αφορμή τον κατάπλου του πλοίου, ο Δήμος Χανίων και το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων διοργάνωσαν από κοινού γιορτή υποδοχής και καλωσορίσματος των επιβατών με κρητικό μουσικοχορευτικό συγκρότημα και προσφορά τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων. Με την εν λόγω εκδήλωση έγινε και η επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου της κρουαζιέρας (φέτος η πρώτη άφιξη ήταν στις 15 Μαρτίου) και παράλληλα τιμήθηκε η εταιρεία διαχείρισης “Thomson Cruises” (που ανήκει στον ομώνυμο tour operator και εδώ και καιρό στη μετοχική σύνθεση του Ομίλου TUI) για τη σταθερή προτίμηση στον προορισμό των Χανίων. Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου έδειξαν ενθουσιασμένοι από τη θερμή υποδοχή και την εκδήλωση.

Μετά την εκδήλωση ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων κ. Γιάννης Ορφανός, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων κα. Γεωργία Αποστολάκη, η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού, κα. Ελπίδα Τσιτσιρίδη, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας, Κώστας Φωκάς, συναντήθηκαν εθιμοτυπικά με τον Πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου. Ο Δήμαρχος Χανίων και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου τον καλωσόρισαν στο λιμάνι της Σούδας και στα Χανιά και του επέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες και ενημερωτικό υλικό για τα Χανιά, ενημερώνοντας τον παράλληλα για το πρόγραμμα βελτιώσεων και παρεμβάσεων στον Λιμένα της Σούδας, καθώς και για τα αξιοθέατα της πόλης. Ο Πλοίαρχος με την σειρά του εξέφρασε τις άριστες εντυπώσεις του από το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων, έτσι όπως τις λαμβάνει από τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των επιβατών, και ευχαρίστησε εκ μέρους της εταιρείας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Τα Χανιά και φέτος είναι έτοιμα να υποδεχθούν την κρουαζιέρα και να δώσουν την καλύτερη τους εικόνα προς τους επισκέπτες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η φετινή χρονιά θα κυλήσει καλύτερα από πέρσι, σύμφωνα με την ενημέρωση, που έχουμε από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας, καλώντας τους συνδημότες μας, που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ως προς την εξυπηρέτηση των χιλιάδων τουριστών, που θα επισκεφθούν και φέτος την πόλη μας. “Δεν αρκεί μόνο ο Δήμος και οι διάφορες Υπηρεσίες, αλλά και ατομικά ο καθένας από εμάς θα πρέπει να βοηθήσουμε, ώστε να διατηρηθεί το τουριστικό ρεύμα, που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα Χανιά μας”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ., κ. Κώστας Μπροκαλάκης, με την ευκαιρία της γιορτής για την επίσημη έναρξη της περιόδου κρουαζιέρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πέρα από το εθιμοτυπικό της σημερινής μας εκδήλωσης, είχαμε την ευκαιρία σήμερα μαζί με τον Δήμο Χανίων να βρεθούμε κοντά στους επισκέπτες κρουαζιέρας για να δείξουμε, πέρα από την φιλοξενία μας, ότι μας τιμά σαν προορισμό η προτίμηση που μας δείχνουν και θα θέλαμε να μας δείχνουν και στο μέλλον. Επίσης με την παρουσία μας κάνουμε φανερό σε όλους ότι αυτό που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και το γεγονός ότι έχει καθιερωθεί το Λιμάνι της Σούδας και ο προορισμός των Χανίων στην βιομηχανία της παγκόσμιας κρουαζιέρας, μόνο τυχαίο δεν είναι και είναι αποτέλεσμα σκληρής και συλλογικής δουλειάς. Σήμερα είμαστε ευτυχείς σαν αρμόδιος φορέας γιατί έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα από τη συνεχή προσπάθειά μας στην τοπική κοινωνία, καθώς το 2015 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την κρουαζιέρα στα Χανιά και αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και τίποτα δεν χαρίζεται λόγω του έντονου εγχώριου και διεθνούς ανταγωνισμού».

 

p1

p2

p3logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων