main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/4/2015, O Δήμος Χανίων συμμετείχε με επιτυχία στην παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία «Let's Do It»

Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας η παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια Let's Do It”, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Χανίων. Στους στόχους της εν λόγω δράσης περιλαμβάνεται η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμάτων, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής και του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας. 
Στο Δήμο Χανίων προγραμματοποίηθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

  • Καθαρισμός υγροβιότοπου Μορώνη στη Δ.Ε. Σούδας. Τον καθαρισμό του υγροβιότοπου διοργάνωσαν το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου, τη Δημοτική Κοινότητα Σούδας, τις Τοπικές Κοινότητες Απτέρων και Τσικαλαριών.
  • Εξωραϊσμός και καλλωπισμός Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από τη Δημοτική Κοινότητα Χανίων.
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράλληλη δράση υδροχρωματισμού επιφάνειας στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο της οποίας γονείς με τα παιδιά τους, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Από το βιβλίο στο σανίδι...!» μαζί με την υπεύθυνη του προγράμματος και σύμβουλο της Δημ. Κοινότητας Χανίων κα. Κατσιφαράκη Θηρεσία αλλά και τη βοήθεια των μελών του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων καθοδήγησαν τους μικρούς πρωταγωνιστές στο βάψιμο των επιφανειών στο μέρος, που βρίσκεται η μικρή παιδική χαρά.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 24/5/2015, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία και με εθελοντές της συνοικίας της Αμπεριάς πραγματοποιήθηκε αποψίλωση, καθαρισμός και δεντροφύτευση στο πάρκο της περιοχής.

Αποψίλωση, καθαρισμός και δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, με τη συμμετοχή των μαθητών του 13ου Δ.Σ. Χανίων και στον αύλειο χώρο του σχολείου. 

Λίγα λόγια για το “Lets Do It

Το “Let’s Do It“ αποτελεί μια διεθνή εθελοντική καμπάνια, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία. Στις 3 Μαΐου 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε, το “Let’s Do It” έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον, μία φορά κάθε χρόνο, πολίτες απ’ όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

π1

π1

π3

p1

p2

p3

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
«Η Θετική Πλευρά της Ζωής»: Προβολή ταινίας σήμερα, 3/12, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων