main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

17/7/2015, Σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων με θέμα την προσωρινή παραμονή μεταναστών

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/7/2015, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, με θέμα την καλύτερη οργάνωση των εμπλεκόμενων φορέων αναφορικά με το ζήτημα της προσωρινής παραμονής των μεταναστών, που φτάνουν στα Χανιά από εμπόλεμες ζώνες.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία και σχετική πρόσκληση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, και του Διοικητή της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοιάρχου, Γεωργίου Σεφεριάδη, εξετάστηκε ο συντονισμός των ενεργειών, που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση υποδοχής και προσωρινής παραμονής μεταναστών, προκειμένου να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων κατά την τοποθέτησή του το φαινόμενο της μετανάστευσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, ενώ θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών, καθώς ο χώρος του παλιού Ψυχιατρείου, έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις, θεωρείται ότι δύσκολα θα αποδοθεί για χρήση στην τοπική κοινωνία.

Θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα μνημόνιο συνεργασίας”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας, προκειμένου, όπως επεσήμανε, να υπάρχει ετοιμότητα σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Δήμαρχος Χανίων αναφερόμενος στα πρόσφατα περιστατικά εισόδου μεταναστών, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τις εθελοντικές ομάδες καθώς και τους εκπροσώπους των αρχών και των φορέων, που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, παρόλο που δεν ανήκει στις αρμοδιότητες των Δήμων η φιλοξενία μεταναστών, ο Δήμος Χανίων, όπως έκανε στην πράξη μέχρι σήμερα, θα εξακολουθήσει να έχει τον συντονισμό των ενεργειών για την παροχή βοήθειας στους μετανάστες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αστυνομικός Δ/ντής Χανίων, Μανώλης Γεωργιακάκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων, Ιωάννης Ορφανός, ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ, Στέλιος Δημητρακόπουλος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσος Κουρουπάκης, εκπρόσωποι των Γιατρών του Κόσμου, της 115 Π.Μ., της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού, του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, της ΙΜΚΑ, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Ναυτικού Νοσοκομείου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ.α.

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων