main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/5/2015, Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους μετανάστες: Από τον Δήμο Χανίων, αρχές & φορείς των Χανίων

Στο Kλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου φιλοξενούνται από το βράδυ της Τρίτης, 12/5/2015, οι μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε σκάφος ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Χανίων και ιδιαίτερα η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συνεννόηση με το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο ανήκει ο χώρος, και το Λιμεναρχείο Χανίων προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαμόρφωση του χώρου φιλοξενίας των μεταναστών.

O Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνεργάζονται, προκειμένου να παρασχεθεί προσωρινό κατάλυμα, σίτιση και περίθαλψη στους μετανάστες.

Δείξαμε και αυτή τη φορά ετοιμότητα, διαμορφώνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα το Κλειστό Κολυμβητήριο για τη φιλοξενία των μεταναστών. Η συμβολή όλων όσων ενεπλάκησαν με τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου, την περίθαλψη και τη σίτιση των μεταναστών είναι σημαντική, καθώς όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια.

Ειδικότερα, ευχαριστίες οφείλονται στις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων για την άμεση ανταπόκριση, στους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, στον Ναύσταθμο Κρήτης και την V Ταξιαρχία Πεζικού Κρήτης για τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό, που διέθεσαν.

Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου και στο Πεδίο Βολής Κρήτης, που συνεισφέρουν στη σίτιση των μεταναστών, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο, στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ν. Χανίων για την παροχή φαρμακευτικού υλικού, στην ABEA και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Στερνών.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι, παρά το γεγονός ότι χρειαζόμαστε κατάλληλες εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας για τη δημιουργία των οποίων θα επιμείνουμε, επείγοντα περιστατικά μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και επιτυχώς, χάρη στον σωστό συντονισμό, τη συνεργασία και την αλληλοστήριξη”, καταλήγει στη δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον νέο διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης, Γεώργιο Σεφεριάδη, είχε σήμερα ο κ. Βάμβουκας, στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο της οποίας υπήρξε συνεργασία για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων ως προς την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους μετανάστες.

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
«Η Θετική Πλευρά της Ζωής»: Προβολή ταινίας σήμερα, 3/12, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων