main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/3/2015, Διοργάνωση Εκπαιδευτικών Δράσεων για την "Παγκόσμια Ημέρα Νερού"

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου), η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με θέμα: «Στο μονοπάτι του Νερού, από την πηγή στο ποτήρι μας».

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, μαθητές από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Χανίων, οι οποίοι υλοποιούν εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα με θέμα το νερό, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά εκπαιδευτικών επιμορφωτικών επισκέψεων και ξεναγήσεων σε χώρους ευθύνης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., που άπτονται των θεμάτων ύδρευσης, δηλαδή να επισκέπτονται από τις 09:00 - 13:00, τόσο τις πηγές πόσιμου νερού στο αντλιοστάσιο της Αγυιάς καθώς και τη λίμνη της Αγυιάς, όσο και από τις 09:30 – 11:30 την κεντρική δεξαμενή υδροδότησης των Χανίων στον Άη Γιάννη.

Ειδικότερα, στις πηγές υδροδότησης του «Πλατάνου» στην Αγυιά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δρ. Μιχάλη Ζουμαδάκη, Βιολόγο, Προϊστάμενο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., για τον κύκλο του νερού και ειδικότερα για την συνολική λειτουργία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Χανίων, από τις πηγές μέχρι τη βρύση του σπιτιού μας, με στόχο την απόκτηση αφενός πολύτιμων γνώσεων και αφετέρου ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησής τους, ως ποιοτικά εφόδια για τη ζωή τους, σχετικά με τη διαχείριση των υδατικών πόρων.

Στη συνέχεια περπατώντας διαμέσου του παρόχθιου μονοπατιού γύρω από τη λίμνη της Αγυιάς, θα φθάνουν στο σημείο όπου βρίσκονται τόσο το παρατηρητήριο των πουλιών όσο και τα θυροφράγματα της λίμνης, που ελέγχουν την στάθμη του νερού της λίμνης, όπου και θα ενημερώνονται διεξοδικά από τον κ. Φώτη Ποντικάκη, Εκπαιδευτικό – Υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, για τους σκοπούς και την χρησιμότητα του τεχνητού οικοσυστήματος - βιοτόπου της λίμνης της Αγυιάς.

Παράλληλα, στην κεντρική δεξαμενή υδροδότησης των Χανίων στον Άη Γιάννη, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται από στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, τόσο για τα ιστορικά και λειτουργικά στοιχεία της Δεξαμενής, όσο και για τη χρησιμότητα και λειτουργία του σύγχρονου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου μας, ο οποίος έχει εγκατασταθεί από το 2000 στον αύλειο χώρο της Δεξαμενής του Άη Γιάννη.

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και η στήριξη της κάθε παιδαγωγικής ομάδας, εστιάζοντας στη μελέτη της σχέσης ανάμεσα στην ανθρωπότητα και το βιοφυσικό της περίγυρο, καθώς και στους τρόπους προστασίας και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της αειφόρου ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πηγών.

 

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
«Η Θετική Πλευρά της Ζωής»: Προβολή ταινίας σήμερα, 3/12, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων