main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

29/1/2015, Εγκαινιάστηκαν οι νέοι χώροι του 30ου & 31ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Χανίων, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σ. Αρναουτάκη

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Χανίων εγκαινιάζει σήμερα - σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων τους νέους χώρους της Σχολικής Κοινότητας του 30ου και 31ου Νηπιαγωγείου του Δήμου μας, μετά τη μεταστέγαση τους στο κτίριο, της οδού Γκερόλα”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα Πέμπτη 29/1/2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την εκδήλωση εγκαινίων των δύο Νηπιαγωγείων, που στεγάζονται πλέον σε νέους χώρους.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τις ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, καταφέραμε να ανταποκριθούμε τόσο στις ανάγκες των δύο Νηπιαγωγείων όσο και σε ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι δόθηκε επιτέλους λύση στο ζήτημα της στέγασης των δύο Νηπιαγωγείων.

Ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, για τη συνεργασία, ώστε να υπογραφεί η σχετική Προγραμματική Σύμβαση, που επέτρεψε τη μεταστέγαση των Νηπιαγωγείων.

Η επένδυση στην παιδεία και στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία καταβάλλει ήδη σημαντική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση”, κατέληξε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Χανίων.

Σήμερα είναι διπλή η χαρά μας γιατί ένα κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά και μόνο από πόρους της Περιφέρειας Κρήτης, παραδίδεται προς χρήση στους μαθητές των δύο Νηπιαγωγείων αλλά και στους υπαλλήλους των Υπηρεσιών της Περιφέρειας”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ιδιόκτητος χώρος προέκυψε από τη σωστή και χρηστή διαχείριση των πόρων, που έγινε κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε ότι πρέπει να γίνεται επένδυση στην εκπαίδευση και να στηρίζονται τα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον της χώρας. Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτικούς για το έργο, που προσφέρουν, επισημαίνοντας ότι μόνο με ενότητα και κοινό αγώνα, μπορούν να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, τονίζοντας ότι ήταν αναγκαία η μετεγκατάσταση των δύο Νηπιαγωγείων αλλά και των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας σε νέους χώρους.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Ηλίας Ποντικάκης, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών, Μανώλης Κεμεσίδης, και Παιδείας, Μανώλης Αδοντάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Με την ολοκλήρωση της τελετής πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους των Νηπιαγωγείων, που βρίσκονται στον ισόγειο όροφο του κτιρίου. Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής:

 • Δύο αίθουσες

 • Πολυδύναμος χώρος

 • Κουζίνα

 • W.C.

 • W.C. ΑΜΕΑ

 • Γραφείο νηπιαγωγών

 • Διάδρομος

 • Αύλειος χώρος

 • p1
 • p2
 • p3
 • p4
 • p5

 

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων