main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

21/9/2015, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων : Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας & Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2015 με τίτλο " Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη..."

Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας & Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2015 με τίτλο: « Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη..." με 42 δράσεις που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και στα τμήματα της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικής ενότητας Σούδας και Δημοτικής βιβλιοθήκης Σταλού του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας : «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2015» για παιδιά με τίτλο:«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη...", που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, το «Future Library» και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, χάρισε χαμόγελα, παιχνίδι, αισιοδοξία όχι μόνο στα παιδικά και εφηβικά προσωπάκια αλλά και στους γονείς.

Το ενδιαφέρον των παιδιών καθ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρέμεινε αμείωτο και οι προσφορές εθελοντισμού και εμψυχωτών ανεκτίμητες.

(Υπενθυμίζουμε ότι η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη στο Δημοτικό Κήπο παραμένει κλειστή από τον Ιούνιο, λόγω ανακαίνισης).

Αποτελέσματα:

42…οι εκδηλώσεις που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

720…οι συμμετοχές των παιδιών που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

28 …οι εμψυχωτές που στήριξαν τις δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

741…βιβλία δανείστηκαν τα παιδιά σε 80 …ημέρες που διήρκησε η καλοκαιρινή εκστρατεία.

Πολλά βιβλία, πολύ φαντασία και αγάπη, ήταν τα συστατικά για τις 42 εκδηλώσεις, που οδήγησαν 720 συμμετοχές παιδιών και 28 συμμετοχές εμψυχωτών, σε διαδρομές δημιουργικότητας, χαράς, ανακάλυψης και γνώσης.

Τα μαθήματα εκμάθησης σκακιού μας συνόδεψαν όλη την καλοκαιρινή περίοδο και μας αποκαλύφτηκαν πολλά... μυστικά του πνευματικού αυτού παιχνιδιού σε 30 ώρες διδασκαλίας, ενεργοποιώντας την σκέψη 25 παιδιών.

Με όλα αυτά φύγαμε από το παρόν και κάναμε ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον, που ευχόμαστε να είναι τόσο δημιουργικό όσο ήταν αυτό το καλοκαίρι στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων!

Η Δημοτική Αρχή Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά για τη συνεργασία και την υποστήριξη, την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, το κοινωνικό δίκτυο βιβλιοθηκών Future Library και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και με επίκεντρο τα βιβλία , μοιράστηκαν πολλές ώρες δημιουργικών δραστηριοτήτων, όπως επίσης τους εθελοντές – εμψυχωτές για την πολύτιμη βοήθεια τους και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση όλων αυτών των δράσεων και συγκεκριμένα τους :

Αλυγιζάκη Ράνια, Αναγνωστάκη Γλυκερία, Αναγνωστάκη Κατερίνα, Αποστολάκης Πολύκαρπος, Βασιλομανωλάκη Κυριάκο, Βουράκη Ρούλα, Γαλάνη Νίκη, Γαλημιτάκη Σμαράγδη, Καστρινάκη Αγγελική, Καστρινάκη Αναστασία, Κατσιφαράκη Θηρεσία, Κολλίντζας Δημήτρης, Κουκάκη Θάλεια, Λεκάκου Κορίνα, Νικολιδάκη Δέσποινα, Παντζέκος Παναγιώτης, Παπαδάκη Αφροδίτη, Παπαδάκη Μαρίνα, Περράκη Κατερίνα, Ποτετσιανάκη Σόφη, Πράντζιος Πασχάλης, Σαβιολή Διαμάντω, Σκορδαλά-Κακατσάκη Ευδοκία, Σταγάκης Γιάννης, Σωτηρόπουλος Χρήστος, Τσεπαπαδάκη Εύα, Φωκάς Κώστας, Χριστοδουλάκη Αναστασία.

Η προσφορά αυτή φανερώνει το ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία της πόλης μας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, διότι ενισχύει την προσπάθειά του Δήμου μας για προσφορά νέων αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

p1

p2

p1

 

p2

 

 

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
«Η Θετική Πλευρά της Ζωής»: Προβολή ταινίας σήμερα, 3/12, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων