main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

20/7/2015, Με έμφαση στην ποιότητα οι εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων για το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2015”

Ποικίλες ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι οι Χανιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι - Χανιά 2015», το οποίο διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Χανίων.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατορθώσαμε να αναβαθμίσουμε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών μας εκδηλώσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν μοναδικές βραδιές με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σε ένα ταξίδι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκα, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων.

Καλύπτοντας τις επιθυμίες του ευρύτερου κοινού, απευθυνόμενο σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, το φετινό πρόγραμμα καινοτομεί, παρουσιάζοντας θεματικά αφιερώματα, όπως τα ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, που στόχο έχουν να εντάξουν την πόλη μας στο πολιτιστικό πλαίσιο της Μεσογείου, δίνοντας ξεχωριστό χαρακτήρα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μας”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και οι εκδηλώσεις προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, την Πρόεδρο της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, Αμαλία Κωτσάκη, και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, Γιώργο Βαρουδάκη, καθώς και τα Διοικητικά τους Συμβούλια, “για την προσπάθεια, που καταβάλλουν, ώστε σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε καθημερινά, ο πολιτισμός και οι αξίες, που τον διέπουν, να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο πολιτισμός είναι πρόταση ζωής και τρόπος συνύπαρξης των ανθρώπων”, τόνισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, αναφερόμενη στις πολιτιστικές δράσεις του φετινού καλοκαιριού, όπως τις εκδηλώσεις για το Μίκη Θεοδωράκη, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 5”, εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα στο Παλιό Λιμάνι, την έκθεση βιβλίου, το καλοκαιρινό πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, κ.α..

Η καινοτομία του προγράμματος “Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2015” βασίζεται στον ποιοτικό του χαρακτήρα, με θεματικά αφιερώματα, όπως το Φεστιβάλ “Ιχνη Μεσογείου” και εκδηλώσεις, που καλύπτουν τις προτιμήσεις τόσο του κοινού των Χανίων, όσο και των επισκεπτών της πόλης”, επεσήμανε η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, Αμαλία Κωτσάκη, γνωστοποιώντας ότι το φετινό πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 14/9 περιλαμβάνει 54 εκδηλώσεις, 26 εκ των οποίων αφορούν παραστάσεις θεάτρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Γιώργος Βαρουδάκης, αναφέρθηκε στην έκθεση «Ο Δημήτρης Μυταράς και οι συνεργάτες του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών», η οποία φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη και θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2015, στην οποία παρουσιάζεται ένα μέρος του συνολικού έργου του Δ. Μυταρά. Παράλληλα, έως τις 9/8/2015 παρουσιάζεται η πολυεπίπεδη εγκατάσταση "Carousel" του Άγγελου Αντωνόπουλου στο Τέμενος του Μικρού Χασάν (Γιαλί Τζαμισί).

Στόχος μας είναι να αποκτήσουν ταυτότητα οι πολιτιστικοί χώροι της πόλης μας”, ανέφερε ο κ. Βαρουδάκης, ευχαριστώντας το δίκτυο εθελοντών της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων για τις πολύτιμες υπηρεσίες, που προσφέρει.

p1

Πρόγραμμα "Πολιτιστικο Καλοκαίρι - Χανιά 2015"

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων