main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

22/6/2015, Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου "Κήπος"

Σινεμά στον ΚΗΠΟ! Μια ευχάριστη και οικονομική έξοδος στα Χανιά!
Με αυτό το σύνθημα εγκαινιάζεται η καλοκαιρινή περίοδος προβολών στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ.
Το φετινό Πρόγραμμα Προβολών, που διαρκεί από 2 Ιουλίου έως 13 Σεπτεμβρίου, συγκροτήθηκε από την Επιτροπή Κινηματογράφου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, η οποία από τελείται από τον γνωστό σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, τον αρχιτέκτονα και γνώστη του κινηματογράφου Κώστα Μαυρακάκη, τον σινεφίλ Ιορδάνη Ακασιάδη και τον σκηνοθέτη Λεωνίδα Μανωλικάκη - στέλεχος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και με εξωτερικό σύμβουλο τον αρχιτέκτονα Οδυσσέα Σγουρό. Με ιδιαίτερη φροντίδα και παρά τις εγγενείς δυσκολίες τις οποίες προκάλεσε οικονομική στενότητα των ημερών μας η οποία στέρησε τη δυνατότητα αγοράς ή ακόμη και ενοικίασης μηχανής προβολής νέας τεχνολογίας, οπότε οι επιλογές των ταινιών περιορίστηκαν σε αυτές που υπήρχαν ακόμη με χρήση μηχανών 35mm συγκροτήθηκε το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει 25 ταινίες ποιότητος από τον ελληνικό, ευρωπαϊκό και αμερικανικό κινηματογράφο, οι περισσότερες βραβευμένες με διεθνείς διακρίσεις και τρείς μαγνητοσκοπημένες όπερες.
Κοινωνικές, δραματικές, αισθηματικές, κωμωδίες αλλά και ταινίες γουέστερν καλύπτουν κάθε επιθυμία προσφέροντας μια δυνατότητα εξόδου στην πόλη μας, ευχάριστης αλλά και οικονομικής, στο θαυμάσιο περιβάλλον του Δημοτικού Κήπου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο θεματικούς κύκλους ταινιών ενταγμένους σε ευρύτερα αφιερώματα του πολιτιστικού καλοκαιριού ΧΑΝΙΑ 2015:
- Το Αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη όπου ο Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ συμμετέχει με τρείς διακεκριμένες ταινίες (αρχαίες τραγωδίες) με μουσική Μίκη Θεοδωράκη , από 28 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου
- Την εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου 18 έως 23 Αυγούστου, με θέμα ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΠΕΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ με το οποίο συμμετέχει στο φεστιβάλ ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, του οποίου το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.
Επίσης συνεχίζοντας τη συνεργασία θα προβληθούν τρείς όπερες μαγνητοσκοπημένες από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.
Για πρώτη φορά φέτος ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ λειτουργεί με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου καθώς και του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.
Καταφέραμε να κρατήσουμε εξαιρετικά χαμηλή την είσοδο, η οποία ανέρχεται στα 5 ευρώ για τις ταινίες και 10 ευρώ για τις μαγνητοσκοπημένες όπερες, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και προβολές με ελεύθερη είσοδο.
Το σύνολο των εκδηλώσεων στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟ περιλαμβάνει και μεγάλο αριθμό παραστάσεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού ΧΑΝΙΑ 2015.

p1

Πρόγραμμα προβολών

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων