main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

9/3/2015, Πρόταση δημοτικής αρχής Χανίων για ίδρυση νέων σχολικών μονάδων, μέσω ΣΔΙΤ. Σύσκεψη παρουσία του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, Ν. Μαντζούφα

Την υποβολή πρότασης από μέρους της δημοτικής αρχής των Χανίων για βελτίωση των ζητημάτων σχολικής στέγης στην περιοχή μας προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, και την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΕΓΣΔΙΤ) εξέτασε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη συνάντηση, που είχε σήμερα, Δευτέρα 9/3/2015, στο Γραφείο του με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ, κ. Νικόλαο Μαντζούφα.

Στην πρόταση του Δήμου Χανίων περιλαμβάνεται η ίδρυση οκτώ νέων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Χανίων, συνολικού προϋπολογισμού 29 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζεται και η προσθήκη ακόμη δύο σχολικών μονάδων.

Στον Δήμο Χανίων έχει να ιδρυθεί νέο σχολείο περισσότερο από μία δεκαετία, εκτός από την περίπτωση του Γυμνασίου στην περιοχή του Κουμπελή”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι οι ανάγκες σε σχολική στέγη είναι τεράστιες, με τις περισσότερες να εντοπίζονται σε περιοχές όπως η Νέα Κυδωνία και το Ακρωτήρι.

Ο κ. Βάμβουκας παρατήρησε ότι το μοντέλο των ΣΔΙΤ έχει ήδη λειτουργήσει πολύ θετικά στην περιοχή της Αττικής, όπου βρίσκονται υπό κατασκευή είκοσι τέσσερα σχολεία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσω των συγκεκριμένων συμπράξεων, ο ανάδοχος αναλαμβάνει όχι μόνο την κατασκευή αλλά και τη συντήρηση των κτιρίων. “Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Σουηδία, σε περιπτώσεις, που δεν περιορίζονται στη σχολική στέγη, ενώ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ο προϋπολογισμός των εκτελούμενων έργων, τύπου ΣΔΙΤ, προσεγγίζει τα 15 δισ. ευρώ” κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της συνάντησης, καθώς ο κ. Μαντζούφας είναι και Πρόεδρος του συμβουλίου του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA, παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθηναίων, μέλους του Συμβουλίου, Φώτη Προβατά, εξετάστηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης και άλλων σημαντικών έργων για τον Δήμο Χανίων, όπως η αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς και η ανάπλαση της περιοχής της Πισίνας του Ξενία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μανώλης Αδοντάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ακολούθησε περιήγηση σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου Χανίων, προκειμένου να υπάρξει συνολική εκτίμηση των υπό συζήτηση έργων.

p1

p2

p3

p4

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
«Η Θετική Πλευρά της Ζωής»: Προβολή ταινίας σήμερα, 3/12, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων