main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

5/10/2015, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τη Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Μ. Βλαζάκη

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συναντήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, Μαρία Βλαζάκη, την οποία και συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της, καθώς και για τη σημαντική διάκριση στην προεδρία επιτροπής της UNESCO. Στη μακρά συνεργασία που είχαν ο κ. Βάμβουκας έθεσε όλα τα σημαντικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος του Δήμου Χανίων με το Υπουργείο Πολιτισμού και ζήτησε τη συνεργασία και τη συνδρομή της κας. Βλαζάκη και του Υπουργείου Πολιτισμού για την προώθησή τους.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα της εκ νέου παραχώρησης των Νεωρίων στον Δήμο Χανίων, της ρύθμισης εκκρεμοτήτων, που αφορούν το θέατρο Βλησίδη και τη Βίλα Κούνδουρου, στα θέματα της ανάπλασης του Παλαιού Λιμένα Χανίων, στα ζητήματα της περιοχής της αρχαίας Απτέρας και του Φρουρίου Ιτζεδίν, στην αναστήλωση του παλιού Δημαρχείου στην οδό Χάληδων, στον περιβάλλοντα χώρο της Δημοτικής Αγοράς, στη συνέχιση των εργασιών ανάδειξης των τειχών και των μινωικών ευρημάτων και άλλων θεμάτων, που αφορούν την Παλιά Πόλη. Ενημέρωσε επίσης για τις δυσκολίες εξεύρεσης οικονομικών πόρων από τα ταμεία του Δήμου για την ανάδειξη και συντήρηση των σημαντικών μνημείων του Δήμου Χανίων και έθεσε το θέμα της αναζήτησης πόρων από άλλες πηγές, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι και το νέο ΕΣΠΑ διαθέτει πολύ περιορισμένα κονδύλια σε σχέση με τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου Χανίων.

Η κα. Βλαζάκη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα και τους στόχους που της εξέθεσε ο Δήμαρχος Χανίων και τον διαβεβαίωσε για την προσωπική συμβολή της στην προώθηση των σοβαρών θεμάτων, ενώ δήλωσε ότι τα Χανιά έχουν ακόμα μεγάλες δυνατότητες ανάδειξης των μνημείων τους και έκανε ειδική αναφορά στους κρυμμένους θησαυρούς της μινωικής πόλης, που βρίσκονται κάτω από την πόλη των Χανίων.

Τέλος, συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά Δήμος, Υπουργείο και τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων για την απεμπλοκή των θεμάτων, που εκκρεμούν, και την αναζήτηση πόρων για την αποκατάσταση των μνημείων και την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που διαθέτει ο Δήμος Χανίων.

Στο μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 ο Δήμαρχος Χανίων θα έχει συνάντηση στο Ηράκλειο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για θέματα του Δήμου, ενώ στη συνέχεια θα παρευρεθεί στην τακτική συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης.

 

p1

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων