main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

1/9/2015, Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Δημαρχείο Χανίων

Στο Δημαρχείο Χανίων βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 1/9/2015, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο περιθώριο της συνάντησης του πρώην Πρωθυπουργού με τους Δημάρχους του Νομού, για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την υποδοχή, καθώς και για τη δυνατότητα, που μου δίνετε να έρθω αντιμέτωπος με τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις προτάσεις σας, να κουβεντιάσουμε για τα προβλήματα της πόλης, της ευρύτερης Περιφέρειας και του Νομού”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στον σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ οι Δήμαρχοι, γνωρίζοντας τα προβλήματα και την καθημερινότητα των πολιτών, θα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην προσπάθεια για την ανόρθωση της χώρας.

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί βάσει του νομοθετικού πλαισίου του “Καλλικράτη”, το οποίο παρόλο, που έχει θετικές παραμέτρους, παραμένει ανολοκλήρωτο, καθώς δεν έχουν προωθηθεί ακόμη οι ρυθμίσεις βελτίωσης του”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε ότι “το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δεν έφερε αντιρρήσεις στη μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, συνδράμοντας στην κοινή προσπάθεια κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης. Χρειάζεται γενναιότητα, ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα από όλους, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις μεγάλες προκλήσεις”, κατέληξε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Τον πρώην Πρωθυπουργό συνόδευαν οι Χανιώτες Βουλευτές, Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη, ο πρώην Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης, και Αντιδήμαρχοι.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Βάμβουκας προσέφερε στον κ. Τσίπρα το ιστορικό λεύκωμα του Εθνικού ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, καθώς και συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ με τον Φάρο των Χανίων.

p1

 

p2

 

p3

 

p4

 

p5logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων