main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

16/11/2016, Τα αναπτυξιακά έργα επί τάπητος στη συνάντηση του Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σ. Αρναουτάκη

 

Μια πολύ γόνιμη συνάντηση για αναπτυξιακά θέματα που αφορούν το Δήμο Χανίων εν’ όψει και της νέας προγραμματικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/11/2016, μεταξύ του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

 

Στη συνάντηση παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη,  του γ.γ. του Δήμου Χανίων κ. Δημήτρη Φραγκάκη, της προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης κ. Μαρίας Κασσωτάκη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Καλογερή και άλλων συνεργατών και από τις δύο πλευρές, ξεχώρισαν τα παρακάτω θέματα:

 

  • Από τα συνεχιζόμενα έργα, το  Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και το παλιό Τελωνείο.
  • Η πρόοδος αξιολόγησης της πρότασης του Δήμου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη
  • Ο κόμβος της Σούδας
  • Οι Αθλητικοί χώροι

 

Επίσης τα έργα που προετοιμάζει ο Δήμος και θα κατατεθούν στις προσκλήσεις του Π.Ε.Π. που θα ανοίξουν το προσεχές διάστημα και αφορούν:

 

  • Την εκβολή του ποταμού Μορώνη
  • Την βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας της Σούδας
  • Την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε:

 

«Η συνάντηση αφορούσε την συνεργασία του Δήμου και της περιφέρειας προκειμένου να επιλυθούν πολύ σημαντικά ζητήματα και να δώσουμε προοπτικές ανάπτυξης στα Χανιά μας. Ο κος περιφερειάρχης είναι πάντα συμπαραστάτης, γνωρίζει καλά το κομμάτι των χρηματοδοτήσεων και μαζί του συζητήσαμε τις προτεραιότητες τις οποίες έχουμε. Ο Δήμος Χανίων ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τα συνεχιζόμενα έργα σε όλο το νομό και λάβαμε τα δημόσια συγχαρητήρια της Διαχειριστικής Αρχής.

 

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ανοίξει πάρα πολλά αναπτυξιακά ζητήματα. Άμεσα κινούμαστε αναζητώντας χρηματοδότηση για τον κόμβο της Σούδας και παρ’ ότι το εν λόγω έργο δεν είναι στη δική μας ευθύνη κάνουμε ότι και με τον κόμβο Μουρνιών. Κάνουμε εμείς τη μελέτη προκειμένου σε λίγο καιρό να μη συζητάμε επί θεωρητικής βάσης.

 

Θέσαμε επίσης το ζήτημα για την ανακατασκευή και την δημιουργία του χώρου της νέας βιβλιοθήκης. Θέσαμε το ζήτημα του παλαιού Δημαρχείου που βρίσκεται στο σιντριβάνι, το ζήτημα ενεργειακής αναβάθμισης τεσσάρων σχολικών μονάδων, θέσαμε το θέμα του ποταμού Μορώνη, το πολύ σημαντικό θέμα της Αγοράς για το οποίο ο ίδιος  είχε ασχοληθεί και μας είχε βοηθήσει, θέσαμε ζητήματα αναβάθμισης των αθλητικών χώρων και επίσης θέσαμε ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με κοινωνικά προγράμματα.

 

Έχουμε καταθέσει ένα εμπνευσμένο σχέδιο στα ΒΑΑ. Παράλληλα έχουμε προγράμματα τα οποία τρέχουν για όλες τις περιαστικές περιοχές».

 

Από την πλευρά του ο κος Περιφερειάρχης ανέφερε:

 

«Η ολοκλήρωση όλων των έργων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου είναι προτεραιότητά μας και μέχρι τέλος του χρόνου, το Τελωνείο το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου έργα σημαντικά για όλα τα Χανιά Επίσης συζητήσαμε για το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που μέχρι τέλος του χρόνου εμείς θα έχουμε δώσει την έγκριση για ποια έργα θα ενταχθούν και παράλληλα μια σειρά έργων που ανέφερε ο Δήμαρχος για να μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Υπηρετούμε την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού, θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και με δικούς μας πόρους και με Ευρωπαϊκούς τα έργα τα οποία χρειάζονται τα Χανιά».

 

Στη συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Χανίων που ακολούθησε, ο κος Αρναουτάκης ενημερώθηκε περαιτέρω από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και διευθυντές υπηρεσιών για όλο το αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου Χανίων και την καθημερινή ατζέντα θεμάτων και έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

photo

photo

photo

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων