main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

20/04/2016, Διοργάνωση εκδήλωσης για τα αδέσποτα ζώα με θέμα «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο» το Σάββατο 23 Απριλίου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου δόθηκε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Χανίων με θέμα την διοργάνωση εκδήλωσης για τα αδέσποτα ζώα με θέμα «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο». Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, και τα φιλοζωϊκά σωματεία της πόλης το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, 10.00 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Αντιδήμαρχος κ.Μανώλης Φραγκάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: « η δράση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Χανίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός μεν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τα ζώα συντροφιάς όσον αφορά τις υποχρεώσεις ιδιοκτησίας και αφετέρου δε να πραγματοποιηθούν όσες περισσότερες  υιοθεσίες αδέσποτων είναι εφικτό εκείνη την μέρα. Η Δημοτική αρχή για το ευρύτερο πρόβλημα των αδέσποτων έχει προγραμματίσει: α) την ίδρυση κτηνιατρείου,  β) ελέγχους ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων από μικτό κλιμάκιο οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει και γ) δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης όπως την συγκεκριμένη εκδήλωση».

Στην συνέχεια η πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου Χανίων κ. Μπομπολάκη αφού κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν στην εκδήλωση τόνισε ότι: «τα ζώα που θα είναι προς υιοθεσία θα διαθέτουν σήμανση (microchip), θα είναι αποπαρασιτωμένα και θα έχουν κάνει το πρώτο τους εμβόλιο. Όλες οι υιοθεσίες θα γίνουν με συμβόλαιο όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ ταυτόχρονα θα βραβευτούν κατασκευές που έχουν δημιουργήσει νηπιαγωγεία του Δήμου Χανίων σύμφωνα με θέμα της εκδήλωσης ».

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, με την έννοια της χορηγίας σαν κίνητρο για να υιοθετηθούν όσον το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα είναι ιδιώτες κτηνίατροι, pet shops και κέντρα καλλωπισμού για κατοικίδια.

eikona

eikona1

logo imageσυμβαίνει

Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων, δια περιφοράς: Στις 17/6/2021
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021