main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

22/9/2017, Ικανοποίηση Δημάρχου Χανίων από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τα Χανιά

 

Την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, που αφορούν το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τη χρηματοδότηση του Χ.Υ.Τ.Υ. του Δήμου Χανίων, καθώς και την αποκατάσταση του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, εκφράζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας.

 

“Ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας των Χανίων και του Δήμου δικαιώθηκε, έπειτα από τις εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, που μας γεμίζουν ικανοποίηση και ως Δημοτική Αρχή και ως τοπική κοινωνία.

Ως Δήμαρχος και από τη θέση του Προέδρου της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ) μαζί με τον Αντιπρόεδρο, το Δ.Σ. και τα στελέχη της Επιχείρησης δώσαμε αγώνα για να φτάσουμε σήμερα στη χρηματοδότηση αυτού του έργου και δικαιωθήκαμε.

Η αναγγελία του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο για την υπογραφή της πολυαναμενόμενης ένταξης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. στο ΕΣΠΑ, ύψους 10 εκ. €, αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη. Με αυτό τον τρόπο θα δρομολογηθεί για τα Χανιά η σημαντικότερη εκκρεμότητα, που υπήρχε στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Αναφορικά με το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, έναν χώρο 58.911,64 στρεμμάτων στον αστικό ιστό της πόλης των Χανίων, θα αποδοθεί στο Δήμο Χανίων και έτσι οι πολύχρονοι αγώνες διεκδίκησης των Χανιωτών και του Δήμου θα μας δώσουν ένα μεγάλο ελεύθερο χώρο, που, όπως έχει αποφασίσει το Δ.Σ. Χανίων, θα μετατραπεί σε πάρκο και θα καλύψει κοινωφελείς ανάγκες της πόλης μας.

Είναι δε μεγάλη η ικανοποίησή μας και για τις εξαγγελίες για την εξασφάλιση κονδυλίου, ύψους 3,5 εκ. ευρώ, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι. Πρόκειται για ακόμη μια θετική εξέλιξη, η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας.

Ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση του Στρατοπέδου, ως Δήμαρχος έθεσα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη διεκδίκηση και του ακινήτου, που μέχρι πρότινος στέγαζε το Πολεμικό Μουσείο, το οποίο είναι σεισμόπληκτο και παραμένει σε αχρησία. Την πρόταση μου αυτή για μετατροπή του όμορφου, ιστορικού, αλλά εγκαταλελειμμένου κτηρίου δίπλα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας τη μετέφερα εγγράφως στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για πρώτη φορά στις 14/9/2017.

Η συγκεκριμένη πρόταση θεωρώ ότι είναι πολύ σωστή και δίκαιη για την πόλη μας, διότι το σημερινό Δημαρχείο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου μας, ενώ και από αισθητικής άποψης το κτήριο των πρώην Ιταλικών Στρατώνων, που προτείνω να το αντικαταστήσει μελλοντικά, ταιριάζει περισσότερο στην πόλη μας. Ξεκινά, λοιπόν, μια δημόσια συζήτηση, που όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν αποτελεί πλέον μια νέα διεκδίκηση του Δήμου και της πόλης μας.

Πρόκειται για έναν οραματικό στόχο, που μαζί με το σύνολο των παρεμβάσεων, που δρομολογούνται από τη Δημοτική μας Αρχή, ανάπλαση Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας και ενοποίηση με τον Δημοτικό Κήπο, ανάπλαση Δημοτικού Κήπου, νέα Βιβλιοθήκη στην οδό Τζανακάκη, άρση ετοιμορροπίας Ρολογιού, θα αλλάξει και θα αναβαθμίσει ριζικά το κέντρο της πόλης μας, συμπληρώνοντας ένα μεγάλο έργο πνοής.

Πρέπει όλοι μαζί να το διεκδικήσουμε και είναι βέβαιο ότι όπως και με το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου θα πετύχουμε και αυτόν μας τον στόχο”.

photo

photo

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων