main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

16/8/2018, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Πρωτοπορούμε σε θέματα ανακύκλωσης & περιβάλλοντος. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τις επόμενες γενιές αλλά & για την ίδια μας τη ζωή”

O Δήμος Χανίων αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πρωτοπόρος σε θέματα περιβάλλοντος και γενικότερα σε ζητήματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, καθώς ήδη από κοινού με τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης υλοποιούμε τη σημαντική περιβαλλοντική δράση “Ανακυκλώνω στην παραλία”, τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, από την παραλία της Αγ. Μαρίνας, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ανακύκλωσης.

Βρισκόμαστε μεταξύ των πέντε Δήμων σε όλη τη χώρα, που συμμετέχουν στη σημαντική αυτή δράση, ενώ επιλέξαμε να τοποθετήσουμε στην παρούσα φάση δέκα συστήματα συλλογής και διαχωρισμού υλικών ανακύκλωσης, ενημερώνοντας παράλληλα τους λουόμενους με κατάλληλο προσωπικό, ώστε να προστατεύσουμε την παραλία και κατ΄ επέκταση το περιβάλλον μας”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας και επεσήμανε “Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τις επόμενες γενιές αλλά και για την ίδια μας τη ζωή. Πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα, που απασχολεί αυτή τη στιγμή όλο τον πλανήτη, καθώς τα υλικά της ανακύκλωσης πρέπει να ανακτώνται. Αλλάζουμε τον τρόπο συμπεριφοράς μας, χρησιμοποιώντας στην καθημερινότητά λιγότερα υλικά μίας χρήσης”.

Ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππο Κυρκίτσο, που ήταν παρών στην παρουσίαση του προγράμματος, καθώς και τα στελέχη της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και του Δήμου, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι εξετάζεται η ενεργοποίηση κινητής μονάδας πρώτης ανακύκλωσης, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια σε όλα τα σημεία του Δήμου.

Για πολύ σημαντική δράση, που προτείνει στους λουόμενους να προσπαθήσουν να παραμείνει η παραλία καθαρή, ενημερώνοντας τους, έκανε λόγο από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Γεωργία Σαρικάκη – Αποστολάκη, τονίζοντας ότι ο Δήμος Χανίων βρίσκεται πολύ μπροστά στα θέματα ανακύκλωσης.

Τα Χανιά είναι μεταξύ των πέντε Δήμων (Νάξου, Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού και Μαραθώνα), όπου γίνεται μια καινοτόμος προσπάθεια για αποτελεσματική ανακύκλωση στην παραλία. Θα προωθηθούν σύντομα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολλές σχετικές δράσεις, οπότε όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε και να ενημερωθούμε στα θέματα της καλής ανακύκλωσης”, τόνισε ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππος Κυρκίτσος.

Ο κ. Κυρκίτσος γνωστοποίησε παράλληλα ότι έχει ξεκινήσει συστηματική ενημέρωση για διάστημα 12 εβδομάδων, με παρότρυνση του κοινού να χρησιμοποιεί τα τέσσερα ρεύματα (πλαστικό, μέταλλο, χαρτί και απορρίμματα) στους ειδικούς ορθοστάτες, ώστε στο κέντρο διαλογής να γίνεται πιο εύκολα και οικονομικά η ανακύκλωση.

Οι ορθοστάτες θα παραμείνουν στους Δήμους με την ολοκλήρωση του προγράμματος” τόνισε ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, ευχαριστώντας παράλληλα τον Δήμο Χανίων για τη συμμετοχή. “Επιλέγουμε Δήμους, που θέλουν και μπορούν, και που είναι αρκετά μπροστά από τους άλλους, ώστε να δείξουμε το καλό παράδειγμα”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Κυρκίτσος.

Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση του προγράμματος παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Ν. Παινεσάκης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας, Στ. Φιωτάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγ. Μαρίνας, Γ. Κατάκης.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο https://youtu.be/v-einayjjbs μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις, που έγιναν κατά την παρουσίαση του προγράμματος.

p1

p2

p3

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»