main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/7/2018, Ξεκινά στα Χανιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 8”: Στις 16/7/2018

Ξεκινούν στα Χανιά τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 οι δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 8”, ενός θεσμού, που υλοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά, με μεγάλη απήχηση σε ολόκληρη την Ελλάδα και διεθνώς.

Όπως επισημάνθηκε σήμερα, Παρασκευή 13/7/2018, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, πρόκειται για μία διοργάνωση με ηχηρά ονόματα χορογράφων και χορευτών από όλο τον κόσμο, που έχει αποκτήσει πλέον μεγάλη απήχηση στον χώρο της τέχνης.

O Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. για μία ακόμη χρονιά στηρίζουν με κάθε μέσο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days” και καλούν όλους μας να απολαύσουμε το πλούσιο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ αλλά και τις σημαντικές ομάδες χορευτών, που από όλον τον κόσμο βρίσκονται και φέτος κοντά μας για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους”, επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη.

Το ενδιαφέρον του κόσμου είτε να συμμετέχει είτε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις συνεχώς διευρύνεται και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Χανίων δεν μπορεί παρά να ενισχύει με κάθε δυνατή ευκαιρία διοργανώσεις, οι οποίες συμβάλλουν στο πολιτιστικό αλλά και το τουριστικό κεφάλαιο του τόπου μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα και φέτος”, κατέληξε στην τοποθέτησή της η κα. Τσιτσιρίδη.

Από την πλευρά του ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κρήτης, Δημήτρης Μιχελογιάννης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στη διοργάνωση του Dance Days δυναμικά, στηρίζοντας το κομμάτι του σύγχρονου χορού, καθώς το Φεστιβάλ έχει αποδείξει ότι δίνει προστιθέμενη αξία στις πολιτιστικές δράσεις της πόλης των Χανίων και συνολικά στην Κρήτη και πρόσθεσε. “είναι μια δράση, που πρέπει να υποστηριχθεί περισσότερο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξετάσουμε πώς θα υποστηρίξουμε ανάλογες δράσεις, με στόχο την προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού”.

Η Καλλιτεχνική Δ/ντρια του Φεστιβάλ, Σοφία Φαλιέρου, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης τόνισε ότι το “Dance Days” δημιουργήθηκε στο ξέσπασμα της βαθιάς πολιτιστικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης “και για μας είναι ένα στοίχημα να παραμείνει με μια ισχυρή ποιότητα στον κόσμο του πολιτισμού και όχι μόνο αλλά και συνολικά της ελληνικής και διεθνούς κοινωνίας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε η κα. Φαλιέρου το Φεστιβάλ εξακολουθεί να είναι πολυμορφικό, να έχει έναν ισχυρό ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, με έργα από διαφορετικές γεωγραφικές και κοινωνικές συνιστώσες, με συμμετοχές από την Αφρική, ενώ επενδύει δυναμικά στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα για όλες τις ηλικίες, με είκοσι ισχυρά σεμινάρια από διεθνείς προσωπικότητες. “Θα βρίσκεται παντού, δίνοντας άλλη όψη στην πόλη, με περισσότερους από 350 ανθρώπους του χορού”, τόνισε η κα. Φαλιέρου.

Στους ακόλοθους συνδέσμους μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις των διοργανωτών https://youtu.be/Lg8eiaP-0HY , https://youtu.be/K16tiyrq2QU , https://youtu.be/uM4Z_1pJCo4

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Αναστολή λειτουργίας σε δύο υπηρεσίες του Δήμου Χανίων
Εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πλουμιδάκη: Από τις 17/5/2021
Eκδήλωση τιμής των ιερομαρτύρων Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου & Καλλινίκου Διακόνου: Στις 19/05/2021 στην Πλατεία Σπλάντζιας
Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων