main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

5/10/2018, Πρόταση του Δημάρχου Χανίων για ένταξη πέντε Δήμων της Π.Ε. Χανίων στο μετοχολόγιο της ΔΕΔΙΣΑ: Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων με πρωτοβουλία του Τάσου Βάμβουκα

Τ. Βάμβουκας: “Ισχυροποιούμε το αίτημα μας για να παραμείνει αυτόνομη η ΔΕΔΙΣΑ”

p1

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (5/10) το μεσημέρι, σύσκεψη των Δημάρχων της Π.Ε. Χανίων και εκπροσώπων της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. (παρόντος και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Επιχείρησης κ. Ιωάννη Κουτράκη), με θέμα την ένταξη όλων των Δήμων του Νομού στην Επιχείρηση, ως Μέτοχοι αυτής.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας πρότεινε στους Δημάρχους Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, Κισσάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη, Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβό και Γαύδου κ. Κέλυ Καλλίνικου, του Αντιδημάρχου Καντάνου Σελίνου κ. Μιχαήλ Μπικάκη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων που παρευρέθησαν στη σύσκεψη, να διαθέσει ο Δήμος Χανίων στους 5 Δήμους της Π.Ε. Χανίων, ένα ποσοστό μετοχών που πλησιάζει το 5%. Μάλιστα η διάθεση-δωρεά των συγκεκριμένων μετοχών της ΔΕΔΙΣΑ θα γίνει με πληθυσμιακά κριτήρια, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι εκτός του Δήμου Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά (που εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαλανδράκη) είναι ήδη μέτοχος στην Επιχείρηση. Σε επόμενο επίπεδο, μέσω Γενικής Συνέλευσης και της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου που θα προκύψει, οι νεοενταχθέντες Δήμοι της ΠΕ Χανίων θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Δ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ και θα ασκούν τα δικαιώματα που τους αναλογούν.

p2


“Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουμε τους υπόλοιπους Δήμους με μια γρήγορη διαδικασία, ώστε να συμμετέχουν στο Μετοχικό Κεφάλαιο της ΔΕΔΙΣΑ. Κατά αυτόν τον τρόπο ισχυροποιούμε το αίτημά μας για να παραμείνουμε αυτόνομοι και να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι η ΔΕΔΙΣΑ είναι ο Φορέας που θα διαχειρίζεται τα απορρίμματά της πόλης μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων επί του θέματος.

 

Την ερχόμενη Δευτέρα (8/10), ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας θα εισηγηθεί τη συγκεκριμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων και την Πέμπτη (11/10) στην ΠΕΔ Κρήτης θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Δήμαρχος Χανίων μάλιστα, ζήτησε από όλους τους Δημάρχους της Π.Ε. Χανίων να παραστούν στην επερχόμενη ΠΕΔ και να υπερασπιστούν αυτό το αίτημα.

 

Συμπληρώνοντας, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ανέφερε: “Θεωρούμε ότι υπάρχουν στην Κρήτη τρεις μονάδες (ΦΟΔΣΑ) που αξιοκρατικά πρέπει να παραμείνουν αυτόνομες στο νησί, τηρώντας το όριο του Νόμου. Η πρώτη είναι η ΔΕΔΙΣΑ, η δεύτερη ο ΕΣΔΑΚ στο Ηράκλειο και η τρίτη είναι η Βόρειος Πεδιάδα. Πρέπει εμείς, ως Δήμοι να λύσουμε το θέμα ώστε να μη φτάσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εμείς με την πρότασή μας για “δωρεά” του 5% περίπου των μετοχών μας, διευκολύνουμε τα μέγιστα όλους τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων. Όταν πλέον οι Δήμοι γίνουν τακτικά μέλη της ΔΕΔΙΣΑ θα μπορούμε να συναποφασίζουμε τα επόμενα βήματα της Επιχείρησης, με πολλαπλά οφέλη για τα Χανιά”.

 

p3

 


logo imageσυμβαίνει

Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»