main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

17/01/2018, Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου ERMIS-Floods στη Λευκωσία

Environmental Risk Management Information Service: Floods

Εναρκτήρια Συνάντηση Έργου, Λευκωσία 10-12/1/2018

 

Με τη συμμετοχή Δήμων, Δομών & Υπηρεσιών υπεύθυνων για την ασφάλεια των πολιτών, εμπειρογνωμόνων στο χώρο της πλημμύρας και ερευνητών, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συζήτηση του έργου ERMIS-Floods, στο Ινστιτούτο Κύπρου.

Μέσω του ERMIS-Floods σχεδιάζεται μια Δημόσια Διαδικτυακή Υπηρεσία Πληροφόρησης για την Αντιμετώπιση και Διαχείριση Πλημμυρών και άλλων Περιβαλλοντικών Κινδύνων. Κλιματική αλλαγή και ανθρώπινες δραστηριότητες αυξάνουν και τις πιθανότητες και τις επιπτώσεις φυσικών φαινομένων που προκαλούν θανάτους, μετακινήσεις πληθυσμών και μεγάλες ζημιές στο περιβάλλον και την οικονομία.

Στο ERMIS-Floods θα αναπτυχθεί σύστημα πληροφόρησης για φυσικούς κινδύνους με εστίαση στις πλημμύρες. Αξιοποιώντας ψηφιακή χαρτογραφική πληροφορία, υπολογιστικά μοντέλα εκτίμησης κινδύνου, το ERMIS-Floods θα συνιστά ενιαία πηγή πληροφόρησης για περιβαλλοντικούς κινδύνους και θα βοηθά στη διαχείρισή τους. Στην πρώτη συνεδρίαση εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο και αρμόδιες υπηρεσίες συζήτησαν ενεργά για τις σχετικές ανάγκες στις ενδιαφερόμενες περιοχές αλλά και επισκέφτηκαν την περιοχή επίδειξης του έργου στην Κύπρο, στην Αραδίππου. Κατά την ανοικτή συζήτηση με τους Φορείς και την Επιστημονική Κοινότητα παραβρέθηκαν από τη πλευρά της Κύπρου ο Δήμαρχος Aθηένου και Λάρνακας, καθώς και στελέχη της Πολιτικής Άμυνας, του τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων, του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος, του Συμβουλίου Αποχέτευσης Λάρνακας, της IACO Water and Environment  Consulting, του Τμήματος Περιβάλλοντος και της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Το ERMIS-Floods εφαρμόζεται πιλοτικά σε περιοχές της Λάρνακας, Λέσβου και Χανίων και υλοποιείται από μια εξειδικευμένη ομάδα από το Ινστιτούτο Κύπρου (σε συντονιστικό ρόλο), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πολυτεχνείο Κρήτης, την Αναπτυξιακή Εταιρία Λάρνακας και Αμμοχώστου, τον Δήμο Χανίων και την Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου.

Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V-A (2014-2020), Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου και από την έναρξή του προσκάλεσε σε δημόσια συζήτηση φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο που εστιάζουν θεσμικά και επιστημονικά στο πρόβλημα των πλημμυρών, κάτι που θα συνεχίσει καθ’ όλη την περίοδο της υλοποίησης του έργου.

photo

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.