main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/6/2018, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με την Υπουργό Τουρισμού, Ελ. Κουντουρά

Με την Υπουργό Τουρισμού και Βουλευτή Α΄ Αθηνών, Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 18/6/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης της κας. Κουντουρά στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε η Βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη, και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε στην κα. Κουντουρά το ζήτημα της ανάδειξης και αξιοποίησης της “Πισίνας του Ξενία”, αναφέροντας ότι η δημοτική αρχή μεταξύ άλλων έχει ως προτεραιότητα την ανάδειξη αυτού του σημαντικού αλλά εγκαταλειμμένου χώρου, “που αποτελεί μέρος του σχεδίου μας για την ανάδειξη όλου του δυτικού παραλιακού μετώπου της πόλης μας, που θα εκτείνεται έως το Πάρκο των Αγ. Αποστόλων”, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Ως Δήμος έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία για να εφαρμοστεί η εγκεκριμένη αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία συντάχθηκε από το Γραφείο Ενετικών και Βυζαντινών Οχυρώσεων Παλιάς Πόλης Χανίων της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρωματικών Έργων Κρήτης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατόπιν προγραμματικής σύμβασης. Βρισκόμαστε, μάλιστα, στο τελικό στάδιο για να προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά απαιτείται η επιτάχυνση των διαδικασιών και η έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης Νομιμότητας από το Υπουργείο Τουρισμού για τις υφιστάμενες κατασκευές και διαμορφώσεις της έκτασης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1970 από τον ΕΟΤ”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας.

Από την πλευρά της η κα. Κουντουρά δήλωσε ότι γνωρίζει το ζήτημα, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν αντικρουόμενες διατάξεις της Νομοθεσίας, και να βοηθηθεί η δημοτική αρχή στην υλοποίηση του σημαντικού της σχεδιασμού.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στην Υπουργό Τουρισμού τιμητικά το νέο λεύκωμα φωτογραφιών του Δήμου Χανίων “Χανιά – Ταξίδι στο όνειρο”, το οποίο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης τις επόμενες ημέρες.

p1

p3

p2

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.