main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

29/6/2018, Γαλάζιες Σημαίες σε 12 παραλίες του Δήμου Χανίων

Μια από τις 12 συνολικά Γαλάζιες Σημαίες, που θα κυματίζουν σε παραλίες του Δήμου Χανίων, υψώθηκε σήμερα, Παρασκευή 29/6/2018, στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, παρουσία των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος, Γεωργίας Σαρικάκη, και Τουρισμού, Ελπίδας Τσιτσιρίδη.

Σε δηλώσεις της η κα. Σαρικάκη επεσήμανε: “Ο Δήμος Χανίων βραβεύτηκε και φέτος με Γαλάζιες Σημαίες σε πολυσύχναστες παραλίες του. Με τη βράβευση αυτή δικαιώνεται παράλληλα και η συνολική προσπάθεια, που καταβλήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τον Δήμο μας, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως οι ζημιές, που προκλήθηκαν στις συγκεκριμένες παραλίες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου διαστήματος. Έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, λοιπόν, ώστε η κατάσταση των παραλιών να είναι πολύ καλή και να τις απολαμβάνουν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι συνδημότες μας”.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος η βράβευση δεν αφορά μόνο την πιστοποίηση και την καθαρότητα των νερών, αλλά το σύνολο των προσφερομένων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η καθαριότητα της παραλίας, η ναυαγοσωστική κάλυψη, η προστασία του περιβάλλοντος, η πληροφόρηση, κ.α.

Στη συγκεκριμένη παραλία έχει τοποθετηθεί από τον Δήμο μας η ράμπα κολύμβησης Sea Track για τα άτομα με κινητικά προβλήματα”, πρόσθεσε η κα. Σαρικάκη, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζομένους της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος για την προσπάθεια, που κατέβαλαν.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, αναφέρθηκε στη βαρύτητα, που έχει ο θεσμός της Γαλάζιας Σημαίας στην ψυχολογία και κατ΄ επέκταση στις επιλογές των επισκεπτών αλλά και των ντόπιων, οι οποίοι δείχνουν σαφή προτίμηση σε παραλίες, που έχουν πιστοποιηθεί τόσο για την ποιότητα των νερών τους όσο και για τις παροχές τους. “Στη συγκεκριμένη παραλία έχουμε δώσει έμφαση και στις υπηρεσίες, που παρέχουμε στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί, προκειμένου να βραβευτούν με Γαλάζια Σημαία και άλλες παραλίες του Δήμου μας”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Τσιτσιρίδη.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Χανίων, με παραλιακό μέτωπο, μήκους περίπου 60 χιλιομέτρων, βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία δώδεκα παραλίες. Οι παραλίες αυτές είναι οι εξής: Σταλός, Άγιοι Απόστολοι 1, Άγιοι Απόστολοι 2, Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα 1, Αγία Μαρίνα 2, Καλαμάκι, Μαράθι, Σταυρός, Άγιος Ονούφριος, Καλαθάς, Νέα Χώρα.

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά