main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

6/9/2018, Ευρεία σύσκεψη με θέματα που άπτονται με την ανάπλαση της Δυτικής τάφρου και την αποκατάσταση του επιπρομαχώνα (Αγ. Δημητρίου) συγκάλεσε ο Δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας

Τ. Βάμβουκας: Ξεκινάμε σημαντικό έργο στην οδό Χάληδων και στη Δυτική Τάφρο. Εξαιρετική η συνεργασία μας με την αρχαιολογία.

 p1

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε την Πέμπτη (6/9) το πρωί στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας στην οποία συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα που αφορούν την έναρξη των εργασιών στην οδό Χάληδων, αλλά και στη Δυτική Τάφρο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Ξανθουδάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ελπίδα Τσιτσιρίδη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων κ. Μιχάλης Τζινευράκης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων κ. Ελένη Παπαδοπούλου και άλλοι Υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Tο βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάπλαση της Δυτικής Τάφρου, έργο που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ και βάσει της συγκεκριμένης μέλέτης θα γίνουν εργασίες ανάπλασης στο βόρειο τμήμα της Τάφρου, έκτασης 21 στρεμμάτων. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει ανάπλαση του χώρου από τη Μελετίου Πηγά μέχρι το Βόρειο τμήμα. Στο έργο αυτό σημαντική είναι η συμβολή της ΔΕΥΑΧ, ώστε να γίνει ο αγωγός ομβρίων για την απορρόφηση των λιμναζόντων υδάτων.

 

Για το ζήτημα του επιπρομαχώνα, αναμένεται η έγκριση της μελέτης από το Υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Χανίων, με χρήματα, μέρος των οποίων έχει εξασφαλιστεί από κονδύλια που δόθηκαν για τις φυσικές καταστροφές ύψους 350 χιλιάδων ευρώ, θα κάνει το έργο.

 

Επίσης, ενόψει της εκκίνησης του έργου ανάπλασης της οδού Χάληδων και της πλατείας Μητροπόλεως, θα απομακρυνθούν οι σκαλωσιές του Παλαιού Δημαρχείου Χανίων (τέρμα της οδού Χάληδων), διότι έχει ολοκληρωθεί η στερέωση του κτίσματος.

 

Συν τοι άλλοις, επί της οδού Σήφακα, ο Δήμος Χανίων, λόγω έλλειψης πόρων από το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε με δικούς του πόρους, να κατεδαφίσει τα ετοιμόρροπα κτήρια, ώστε να αναδειχτεί το Βυζαντινό τείχος.

 

Οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Χάληδων αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου, υπάρχει ο ανάδοχος, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου να έχουμε ολοκληρώσει αυτό το έργο”, επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

 

 

 

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
“Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων”: Στις 15/12/2019, στους Κάμπους Κεραμιών
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ: Στις 15/12/2019
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης...στο ΚΑΜ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.