main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

7/8/2018, Πυροπροστασία στο Δήμο Χανίων: Ευρεία σύσκεψη με ουσιώδη συμπεράσματα συγκάλεσε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας

Τ. Βάμβουκας: Όσο κι αν φαίνεται ακριβή η πρόληψη των πυρκαγιών, η αξία της είναι μηδαμινή μπροστά στην απώλεια των ανθρωπίνων ζωών και των περιουσιών των πολιτών.

 

p1

 

Ευρεία, ενημερωτική και με κατεύθυνση αύξησης προληπτικών μέτρων, σύσκεψη των αρμοδίων φορέων συγκάλεσε την Τρίτη (7/8) στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας, με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών για τον κίνδυνο πυρκαγιών στον Δήμο Χανίων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις που έχουν εκπονηθεί για την αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιές, εντός του Δήμου Χανίων, αλλά και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε τα μέτρα πρόληψης να είναι ακόμα πιο μεγάλα και να παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στους πολίτες.

 

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι, “η συγκεκριμένη συνάντηση θεωρήθηκε επιβεβλημένη, ιδιαίτερα μετά τα τραγικά συμβάντα των τελευταίων ημερών. Σε αυτά προστίθεται η πυρκαγιά στο πρώην Πολεμικό Μουσείο Χανίων. Απαιτείται να αυξήσουμε την ετοιμότητά μας”.

 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα: Πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε περιοχές με πράσινο, όπως η περιοχή του Αγίου Ματθαίου, περιοχές στη Νέα Κυδωνία, στο Δήμο Θερίσσου, στα Καθιανά και στη Σούδα. Επίσης, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία εντός της πόλης των Χανίων, όπως η Παλιά Πόλη (προσβασιμότητα), το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας αλλά και ο Δημοτικός Κήπος”.

 

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Χανίων εκτελεί εργασίες αποψιλώσεων με ίδια μέσα για την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιών, στις περιοχές του Αγίου Ματθαίου, του Προφήτη Ηλία της Δ.Ε Ακρωτηρίου, των Αγίων Αποστόλων , ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο άλσος του Αγίου Ιωάννη (Πρεβαντόριο) και θα ακολουθήσουν τα πάρκα της Αγυιάς, κ.α.

 

Συν τοις άλλοις, στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων συζητήθηκαν και οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να αυξηθούν τα προληπτικά μέτρα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ανάμεσα στα άλλα τονίστηκε η ανάγκη ύπαρξης σχεδίου διαφυγής και εκκένωσης στην περιοχή του Αγίου Ματθαίου. Επίσης, η αύξηση και ο έλεγχος των πυροσβεστικών κρουνών εντός της πόλης των Χανίων, αλλά και στη Σούδα. Επιπλέον, η αύξηση της επιτήρησης, ειδικά σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, αλλά και η ενεργοποίηση των Τοπικών Κοινοτήτων με ομάδες εθελοντικής επέμβασης. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων διατύπωσε αίτημα για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Χανιά με ένα βραχιονοφόρο ή κλιμακοφόρο όχημα που αποδείχτηκε πόσο χρήσιμο ήταν, όταν προκλήθηκε η πυρκαγιά στο πρώην Πολεμικό Μουσείο και το οποίο ήρθε από το Ρέθυμνο. Επιπλέον, χρειάζεται να υπάρξει ενίσχυση και στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης .

 

Στη σύσκεψη, εκτός του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων κκ. Γιώργος Ξανθουδάκης και Γεωργία Σαρικάκη, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων, κ. Ειρήνη Αθανασάκη, εκ μέρους της Αστυνομίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Γιώργος Λιμπινάκης, εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, ο Αντιπύραρχος, Διοικητής Πρώτου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων κ. Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης, εκπρόσωποι του Λιμενικού Χανίων, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Ν. Χανίων κ Πολύμνια Σκλαβάκη, ο δασολόγος και τμηματάρχης Προστασίας και Διαχείρισης Δασών Ν. Χανίων, Γιάννης Φωτάκης, ο Τομεάρχης Δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στα Χανιά, κ. Γιώργος Πλοκαμάκης, εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΧ και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων