main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

3/8/2019, Με επιτυχία τα εγκαίνια του “Αγροτικού Αυγούστου 2019” - Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Τα προϊόντα μας μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται”

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε τις «πύλες» της και επίσημα την Παρασκευή 2/8/2019 η διοργάνωση - θεσμός του Δήμου Χανίων “Αγροτικός Αύγουστος 2019”, στην Πλατεία 1866, παρουσία Χανιωτών και επισκεπτών του τόπου μας. Με κεντρικό σύνθημα «Μαθαίνω τα τοπικά προϊόντα, καταναλώνω τα τοπικά προϊόντα» και έμφαση στα κρητικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα έως και την Τρίτη 6/8/2019 να έρθουν πιο κοντά με τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας. Ο “Αγροτικός Αύγουστος 2019” διοργανώνεται και φέτος από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ε.Β.Ε.Χ.).

Η φετινή διοργάνωση, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του τέως Υπουργού, Βουλευτή και Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος είχε επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα για την ανάπτυξη του θεσμού”, τόνισε κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους.

Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά και δικαιωνόμαστε. Με κεντρικό μας θέμα «Μαθαίνω τα τοπικά προϊόντα, καταναλώνω τα τοπικά προϊόντα», τα κριτήρια της διοργάνωσής μας και φέτος είναι κατά προτεραιότητα ποιοτικά, ενώ οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα, διαθέτοντας τις ανάλογες άδειες τυποποίησης”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι κοινός στόχος είναι τα προϊόντα μας να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αντιδήμαρχο της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ευτύχη Κονταξάκη, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, καθώς και τις Υπηρεσίες του Δήμου “για την προσπάθεια, που κατέβαλαν, ώστε να έχουμε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στην προσπάθεια, που καταβλήθηκε, και στους στόχους της αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Ευτύχης Κονταξάκης, επισημαίνοντας “το σήμερα πρέπει να μπολιάζεται από το χτες με σωστό και γόνιμο τρόπο. Μόνο έτσι επικοινωνούμε την αλήθεια μας, την αγνότητα και την εξωστρέφεια της κρητικής παράδοσης. Με τα βασικά συστατικά της κρητικής διατροφής, το λάδι, τις ελιές, το τυρί, το μέλι, το κρασί, την τσικουδιά, τα παξιμάδια και τα εκλεκτά γαλακτοκομικά προϊόντα μας”.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Χ., Αντώνης Ροκάκης, χαιρέτισε από την πλευρά του τη διοργάνωση, αναφερόμενος στα μηνύματα και στους στόχους της.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ. Δαμασκηνός. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του τόπου.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων "Αγροτικού Αυγούστου 2019"

p1

p2

p2

p3

p4

p5

p6

p6

p6

p6

p5

p5

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν: Από τον Δήμο Χανίων & το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»