main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

26/7/2019, Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης οδοστρωμάτων σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης οδοστρωμάτων σε δρόμους όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Χανίων. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας της ΔΕΥΑΧ “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ.” , η σύμβαση της οποίας υπεγράφη τον περασμένο Απρίλιο του 2019 και προβλέπει την αποκατάσταση φθορών ασφαλτικών καταστρωμάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων. 

p1

Ο προϋπολογισμός του έργου που έχει χρονοδιάγραμμα 16 μήνες (θα διαρκέσει δηλαδή όλο το υπόλοιπο διάστημα του 2019 και όλο σχεδόν το έτος 2020) ανήλθε στο ποσόν των 3,625,000 ευρώ και με την έκπτωση περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση είναι από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΧ.
Στο πλαίσιο της εργολαβίας αυτής, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου και Αρκαδίου στη Σούδα, όπου έγινε πλήρης αποκατάσταση φθορών των συγκεκριμένων ασφαλτικών καταστρωμάτων. 

p2

Στη Σούδα βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Σούδας Κώστα Φωκά και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι: “Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που επιτελεί η ΔΕΥΑ Χανίων σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και είναι ένα έργο που αναβαθμίζει ολόκληρο τον Δήμο Χανίων. Δίδεται ουσιαστική λύση σε έναν τομέα, όπως το οδικό δίκτυο στα Χανιά, που παρουσιάζει, εδώ και δεκαετίες, τεράστιες ανάγκες. Και το σπουδαιότερο, το έργο αυτό καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο Δήμο μας και αυτό γίνεται με ίδιους πόρους. Ο Δήμος μας αναβαθμίζεται”. 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης στις οδούς Ζυμβρακάκηδων και Ι. Σφακιανάκη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα (29/7). Αμέσως μετά (μέσα δηλαδή στην επόμενη εβδομάδα) ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης της Ηρώων Πολυτεχνείου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας).
Τονίζεται επίσης ότι εκτός των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Αρκαδίου στη Σούδα, έχει ήδη αποκατασταθεί η οδός Κουκουνάρας στις Μουρνιές, ενώ στο πλάνο υπάρχουν αποκαταστάσεις οδών στο όλο το εύρος του Δήμου Χανίων, όπως προβλέπει η τεχνική έκθεση.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων πραγματοποίησε αυτοψία και στις εργασίες ανακατασκευής της παιδικής χαράς στην κάτω Σούδα. Πρόκειται για εργασίες πλήρους ανακατασκευής της παιδικής χαράς όπου θα τοποθετηθούν πιστοποιημένα όργανα και οι συνθήκες θα είναι απόλυτα ασφαλείς για τα παιδιά

p3

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων