main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

26/7/2019, Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης οδοστρωμάτων σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης οδοστρωμάτων σε δρόμους όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Χανίων. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας της ΔΕΥΑΧ “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ.” , η σύμβαση της οποίας υπεγράφη τον περασμένο Απρίλιο του 2019 και προβλέπει την αποκατάσταση φθορών ασφαλτικών καταστρωμάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων. 

p1

Ο προϋπολογισμός του έργου που έχει χρονοδιάγραμμα 16 μήνες (θα διαρκέσει δηλαδή όλο το υπόλοιπο διάστημα του 2019 και όλο σχεδόν το έτος 2020) ανήλθε στο ποσόν των 3,625,000 ευρώ και με την έκπτωση περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση είναι από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΧ.
Στο πλαίσιο της εργολαβίας αυτής, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου και Αρκαδίου στη Σούδα, όπου έγινε πλήρης αποκατάσταση φθορών των συγκεκριμένων ασφαλτικών καταστρωμάτων. 

p2

Στη Σούδα βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Σούδας Κώστα Φωκά και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι: “Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που επιτελεί η ΔΕΥΑ Χανίων σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και είναι ένα έργο που αναβαθμίζει ολόκληρο τον Δήμο Χανίων. Δίδεται ουσιαστική λύση σε έναν τομέα, όπως το οδικό δίκτυο στα Χανιά, που παρουσιάζει, εδώ και δεκαετίες, τεράστιες ανάγκες. Και το σπουδαιότερο, το έργο αυτό καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο Δήμο μας και αυτό γίνεται με ίδιους πόρους. Ο Δήμος μας αναβαθμίζεται”. 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης στις οδούς Ζυμβρακάκηδων και Ι. Σφακιανάκη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα (29/7). Αμέσως μετά (μέσα δηλαδή στην επόμενη εβδομάδα) ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης της Ηρώων Πολυτεχνείου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας).
Τονίζεται επίσης ότι εκτός των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Αρκαδίου στη Σούδα, έχει ήδη αποκατασταθεί η οδός Κουκουνάρας στις Μουρνιές, ενώ στο πλάνο υπάρχουν αποκαταστάσεις οδών στο όλο το εύρος του Δήμου Χανίων, όπως προβλέπει η τεχνική έκθεση.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων πραγματοποίησε αυτοψία και στις εργασίες ανακατασκευής της παιδικής χαράς στην κάτω Σούδα. Πρόκειται για εργασίες πλήρους ανακατασκευής της παιδικής χαράς όπου θα τοποθετηθούν πιστοποιημένα όργανα και οι συνθήκες θα είναι απόλυτα ασφαλείς για τα παιδιά

p3

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»