main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/4/2019, Υπογραφή πλαισίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χανίων και φιλοζωικών σωματείων

Υπεγράφη την Τετάρτη 10/4/2019 από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων “Η προστασία των ζώων”, Έφη Τσεκμέζογλου, πλαίσιο συνεργασίας για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η υπογραφή του πλαισίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Σταύρου Φιωτάκη, και του Προέδρου της 5μελούς Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Γεωργίου Μαυρολέων.

Η εν λόγω συνεργασία, όπως γνωστοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, θα προωθηθεί από πλευράς του Δήμου στο σύνολο των φιλοζωικών σωματείων του Δήμου μας, με σκοπό κατά κύριο λόγο τη διαχείριση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα διοικητικά όρια του Δήμου, την προστασία, τη φροντίδα για την ευζωία τους, καθώς και την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα. Αντικείμενο δε της συνεργασίας είναι η περισυλλογή, η σήμανση, η καταγραφή των αδέσποτων ζώων, η αποπαρασίτωση, ο εμβολιασμός, η στείρωση και η εν γένει περίθαλψή τους, προκειμένου σταδιακά να μειωθεί ο αριθμός τους.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Χανίων διαθέτει δημοτικό κτηνιατρείο και συνεργάζεται με ιδιώτες κτηνιάτρους, καθώς και με άτομο κατάλληλα εκπαιδευμένο για την περισυλλογή ζώων. Τα φιλοζωικά σωματεία διαθέτοντας εθελοντές, με ευαισθησία και πολυετή εμπειρία μεταξύ άλλων στην περισυλλογή, μεταφορά, φιλοξενία και στον γενικότερο χειρισμό των ζώων, όπως τονίστηκε, μπορούν να συνδράμουν σημαντικά στο έργο του Δήμου.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, έπειτα και από τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήδη έχουν τοποθετηθεί ταϊστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα στην πλατεία Δευκαλίωνος (Πύλης της Άμμου), ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί ο σχετικός εξοπλισμός και στην περιοχή του Αρωνίου και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Χανίων, σε δήλωσή του αναφορικά με το φαινόμενο των δηλητηριάσεων, που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, επισημαίνει χαρακτηριστικά “καταδικάζονται απερίφραστα ανάλογες ενέργειες, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από την κοινή δολοφονία. Η προσπάθεια του Δήμου μας είναι συνεχής για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Υπενθυμίζεται δε στους ασυνείδητους, που προέβησαν στις ντροπιαστικές αυτές ενέργειες, ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προστατεύονται από το Νόμο και οι πράξεις κακοποίησης ζώων (δηλητηριάσεις, κ.α..) τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές”.

p1

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»