main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/4/2019, Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας για το παραλιακό “μέτωπο” του Κουμ Καπί

Τ. Βάμβουκας: Η μελέτη προστασίας και η μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου αποτελούν μια μεγάλη παρέμβαση για την περιοχή του Κουμ Καπί που θα αλλάξει τελείως την εικόνα του

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε o Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με θέμα το παραλιακό “μέτωπο” του Κουμ Καπί, παρουσία μάλιστα του προέδρου και μελών του Αναπτυξιακού Συλλόγου Κατοίκων και Επιχειρηματιών της περιοχής του Κουμ Καπί.

Κύριο θέμα της συνέντευξης τύπου ήταν, αφενός η προστασία του παραλιακού μετώπου από το φαινόμενο της διάβρωσης που παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια, αφετέρου η μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί.


Κατά την τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε για την προστασία του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί από τη διάβρωση, τα εξής:


“Στο χτεσινό ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εγκρίθηκε ο φάκελος του σύνθετου διαγωνισμού μελετών προστασίας του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί (ακτομηχανική, στατική, περιβαλλοντική, γεωλογική κλπ). Ο διαγωνισμός αυτός θέτει ως βασικό στόχο την προστασία του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί βάσει της μελέτης ανάπλασης, καθώς και της αμμώδους παραλίας , έτσι ώστε να αποκτήσει το παλαιότερο εύρος της, προς όφελος των κατοίκων του Δήμου Χανίων”.

 

Ο διαγωνισμός της μελέτης προστασίας του παραλιακού μετώπου, θα διεξαχθεί το προσεχές διάστημα και τα έργα προστασίας που θα προταθούν από τη μελέτη, αφού πάρουν τις προβλεπόμενες εγκρίσεις, θα αρχίσουν να υλοποιούνται,κατά προτεραιότητα, σε εκτιμώμενο διάστημα 12 μηνών από σήμερα, προκειμένου να προστατευθεί η περιοχή και να λυθεί οριστικά το σοβαρό πρόβλημα της διάβρωσης.

p1


Όσον αφορά την μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί, ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε:


“ Με επίμονες προσπάθειες εξασφαλίσαμε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό της Μελέτης Ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί, ο οποίος είχε “κολλήσει” για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά αυτόν τον τρόπο, δικαιώθηκαν οι συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες του Δημ. Λιμενικού Ταμείου και δόθηκε το “πράσινο φως” στην ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού (Δ.Τσακαλάκης-Γ. Πετράκης) για να εκπονήσει τη μελέτη”.

Η μελετητική ομάδα έχει ήδη καταθέσει στο Δ.Λ.Τ.Χ. την προμελέτη και αναμένει τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας μελέτης προστασίας του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί (προτεινόμενα έργα προστασίας), προκειμένου να καταθέσει την “Οριστική Μελέτη Ανάπλασης του παραλιακού μετώπου” .


Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας προσέθεσε:

Το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή του Κουμ Καπί αποδεικνύεται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Αφενός αντιμετωπίστηκαν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των σπηλαιώσεων στο οδόστρωμα, τα οποία συνέβησαν συνολικά 4 φορές μέσα σε 3 χρόνια λόγω του κυματισμού, του σαθρού υποβάθρου της οδού και της αδυναμίας του υφιστάμενου τοιχίου να προστατέψει την περιοχή.

Να θυμίσουμε επίσης ότι στην περιοχή του Κουμ Καπί απελευθερώθηκαν κοινόχρηστοι χώροι από επικίνδυνες, ακαλαίσθητες και πεπαλαιωμένες κατασκευές σκιαδίων, έγινε έλεγχος, αντικατάσταση και χρωματισμός ιστών δημοτικού φωτισμού και ήδη υλοποιείται όπως κάθε χρόνο συντήρηση και χρωματισμός στηθαίων, κιγκλιδωμάτων και πλακοστρώσεων πεζοδρομίων.”

 

Κλείνοντας, ο κ. Βάμβουκας τόνισε:

Η μελέτη προστασίας και η μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου αποτελούν μια μεγάλη παρέμβαση για την περιοχή του Κουμ Καπί. Ένα έργο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και εξαιρετικά σύνθετο που η νυν δημοτική αρχή χειρίζεται με συντονισμένες προσπάθειες και έχει δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να γίνει πραγματικότητα. Είμαστε σίγουρο ότι με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει εντελώς η αισθητική, η λειτουργικότητα και η ασφάλεια του παραλιακού μετώπου του Κούμ Καπί. ”.

 

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»