main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

22/8/2019, Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης της μελέτης με τίτλο “Μελέτη Ανάπλασης Οδού Ι. Καποδίστρια Αγ. Μαρίνας”

Υπεγράφη την Τετάρτη (21/8) στο Δημαρχείο Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο Μελέτη Ανάπλασης Οδού Ι. Καποδίστρια Αγ. Μαρίνας” μετά από ηλεκτρονική κλήρωση, με βάση την 37587/8-8-2019 απόφαση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ξανθουδάκη του Δήμου Χανίων.

 

Λόγω της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και της παντελούς έλλειψης χωροταξικού σχεδιασμού η περιοχή διαθέτει πάμπολλες τουριστικές επιχειρήσεις, ελάχιστους δημόσιους χώρους και αντιμετωπίζει κυκλοφοριακό πρόβλημα εξαιτίας της διαμπερούς κυκλοφορίας.

Ο Δήμος Χανίων θέλοντας να χρησιμοποιήσει αυτόν τον άξονα για να προσφέρει στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες μια εναλλακτική διαδρομή ήπιας κυκλοφορίας αλλά και για να αναβαθμίσει την περιοχή όπου και εκεί έχουν κατασκευασθεί πολλές τουριστικές μονάδες αναθέτει αυτήν την μελέτη.

Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η ανάπλαση της εν λόγω οδού έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες αλλά και να οργανωθούν ορθά και εργονομικά οι καθημερινές λειτουργικές ανάγκες της περιοχής.

Στην μελέτη:

  • Θα περιλαμβάνεται αστικός σχεδιασμός της οδού και των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων που αυτή περιλαμβάνει. Λόγω της απουσίας των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στην ευρύτερη περιοχή δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων στις παράπλευρες γειτονιές της οδού.

  • Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη βιοκλιματική προσέγγιση των διαμορφώσεων μέσα από τον προσεκτική επιλογή των στοιχείων που διαμορφώνουν το μικροκλίμα από το επίπεδο της σύνθεσης μέχρι την επιλογή των υλικών σαν εφαλτήριο για τον σταδιακό οικολογικό μετασχηματισμό του περιαστικού συνόλου της περιοχής.

  • Η ενίσχυση του πρασίνου θεωρείται προτεραιότητα στην ανάπλαση με την μορφή ενιαίου αστικού δικτύου που θα ενσωματώνει εκτός από τις δεντροστοιχίες και μικρότερες νησίδες πρασίνου κατά την ανάπτυξη της οδού.

  • Θα περιλαμβάνονται λύσεις που θα αφορούν στην κίνηση και στη στάθμευση των οχημάτων, στην κίνηση των ποδηλατών, στην κίνηση και στην αναψυχή των πεζών, στον αστικό εξοπλισμό ( υλικά, τυπολογία καθιστικών, στάσεις λεωφορείων κτλ) στις φυτεύσεις και στον ηλεκτροφωτισμό.

  • Θα περιλαμβάνεται διαμόρφωση της οδού σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με κατάλληλες συνθετικές και σχεδιαστικές αρχές σύμφωνα με τα εγχώρια και τα διεθνή πρότυπα που συμφωνούν με την ισχύουσα νομοθεσία

Θα περιλαμβάνεται ανάδειξη και ενσωμάτωση, αισθητική και λειτουργική, όλων των υπαρχόντων αρχιτεκτονικών στοιχείων της περιοχής.

 

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»