main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

22/8/2019, Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης της μελέτης με τίτλο “Μελέτη Ανάπλασης Οδού Ι. Καποδίστρια Αγ. Μαρίνας”

Υπεγράφη την Τετάρτη (21/8) στο Δημαρχείο Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο Μελέτη Ανάπλασης Οδού Ι. Καποδίστρια Αγ. Μαρίνας” μετά από ηλεκτρονική κλήρωση, με βάση την 37587/8-8-2019 απόφαση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ξανθουδάκη του Δήμου Χανίων.

 

Λόγω της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και της παντελούς έλλειψης χωροταξικού σχεδιασμού η περιοχή διαθέτει πάμπολλες τουριστικές επιχειρήσεις, ελάχιστους δημόσιους χώρους και αντιμετωπίζει κυκλοφοριακό πρόβλημα εξαιτίας της διαμπερούς κυκλοφορίας.

Ο Δήμος Χανίων θέλοντας να χρησιμοποιήσει αυτόν τον άξονα για να προσφέρει στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες μια εναλλακτική διαδρομή ήπιας κυκλοφορίας αλλά και για να αναβαθμίσει την περιοχή όπου και εκεί έχουν κατασκευασθεί πολλές τουριστικές μονάδες αναθέτει αυτήν την μελέτη.

Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η ανάπλαση της εν λόγω οδού έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες αλλά και να οργανωθούν ορθά και εργονομικά οι καθημερινές λειτουργικές ανάγκες της περιοχής.

Στην μελέτη:

  • Θα περιλαμβάνεται αστικός σχεδιασμός της οδού και των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων που αυτή περιλαμβάνει. Λόγω της απουσίας των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στην ευρύτερη περιοχή δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων στις παράπλευρες γειτονιές της οδού.

  • Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη βιοκλιματική προσέγγιση των διαμορφώσεων μέσα από τον προσεκτική επιλογή των στοιχείων που διαμορφώνουν το μικροκλίμα από το επίπεδο της σύνθεσης μέχρι την επιλογή των υλικών σαν εφαλτήριο για τον σταδιακό οικολογικό μετασχηματισμό του περιαστικού συνόλου της περιοχής.

  • Η ενίσχυση του πρασίνου θεωρείται προτεραιότητα στην ανάπλαση με την μορφή ενιαίου αστικού δικτύου που θα ενσωματώνει εκτός από τις δεντροστοιχίες και μικρότερες νησίδες πρασίνου κατά την ανάπτυξη της οδού.

  • Θα περιλαμβάνονται λύσεις που θα αφορούν στην κίνηση και στη στάθμευση των οχημάτων, στην κίνηση των ποδηλατών, στην κίνηση και στην αναψυχή των πεζών, στον αστικό εξοπλισμό ( υλικά, τυπολογία καθιστικών, στάσεις λεωφορείων κτλ) στις φυτεύσεις και στον ηλεκτροφωτισμό.

  • Θα περιλαμβάνεται διαμόρφωση της οδού σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με κατάλληλες συνθετικές και σχεδιαστικές αρχές σύμφωνα με τα εγχώρια και τα διεθνή πρότυπα που συμφωνούν με την ισχύουσα νομοθεσία

Θα περιλαμβάνεται ανάδειξη και ενσωμάτωση, αισθητική και λειτουργική, όλων των υπαρχόντων αρχιτεκτονικών στοιχείων της περιοχής.

 

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων