main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

28/6/2019, Θανάσης Λάλας «ΠΟΥΘΕ(Ε)ΝΑ ο ιδανικός τόπος για διακοπές» Ο «Κος Τίποτα» στη χώρα του «Πουθενά»: Από 1 - 24/7/2019 στο ΚΑΜ

Μια εικαστική παρέμβαση στο ΚΑΜ (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου)

Από 1/7/2019 έως 24/7/2019, στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του ΚΑΜ,
με ώρες επίσκεψης 11.00 – 21.00
Εγκαίνια έκθεσης Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, ώρα 19.00
Είσοδος ελεύθερη

Ο εικαστικός Θανάσης Λάλας δημιουργεί από το «Τίποτα» έναν Κόσμο της φαντασίας, μια πραγματικότητα που υπήρχε αλλά αγνοούσαμε, φανερώνει το υπόλοιπο ενός κόσμου με εργαλείο την Τέχνη, συναντάει αυτό που υπάρχει στην απέναντι πλευρά, αυτό που υπάρχει πέρα από το όριο μιας καθημερινότητας που συνεχώς στενεύει αντί να ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στο όνειρο που διεκδικεί μια άλλη πραγματικότητα.

Ο εικαστικός Θανάσης Λάλας, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο πλήξης και κατάθλιψης σε όλη την επικράτεια, δημιουργεί μια χώρα, έναν τόπο, ιδανικό για διακοπές. Δημιουργεί μια απόλαυση δουλεύοντας, μια δυνατότητα συνεργασίας όλων, ένα πεδίο συμμετοχής που χτυπάει θανάσιμα το «μόνος» και φυτεύει μια ελπίδα στο «εμείς ζούμε με όλους για όλους»!

Εάν διαδραστικό δρώμενο που σκοπό έχει να αφηγηθεί τον ρόλο και την σημασία της Τέχνης στην εποχή μας.

Ο Θανάσης Λάλας, ζωγραφίζει, μπροστά στα μάτια όλων, παραμυθένιους κόσμους, που επεμβαίνουν στην αδιάφορη πραγματικότητα

Παρόν ο ίδιος (από τις 11.00  μέχρι τις 21.00 καθημερινά) μέσα στον χώρο της έκθεσης (στο ισόγειο του ΚΑΜ στο Παλιό Λιμάνι). Δέκα ώρες ημερησίως ο Θανάσης Λάλας, προσπαθεί να «ταΐσει» το «τίποτα» της ζωής μας, με «κάτι». Κι όλα αυτά, με την συνδρομή του ανώνυμου συνδημιουργού, τους πολίτες και τους επισκέπτες των Χανίων.

Στο δρώμενο θα έχουμε την έκτακτη συμμετοχή σε διάφορες άλλες παράλληλες  δράσεις συγγραφέων, δημοσιογράφων, μουσικών, άλλων και καλλιτεχνών που παρουσιάζουν την ίδια περίοδο δουλειά τους στην πόλη ή σημαντικών παραγόντων της πόλης.

Το διαδραστικό δρώμενο θα μεταδίδεται online διαδικτυακά από συγκεκριμένη διεύθυνση και κάποια βράδια το δρώμενο θα επεκταθεί και στον τοίχο του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», μετατρέποντας ένα κομμάτι του Παλιού Λιμανιού σε μια βίντεο εγκατάσταση χάρμα οφθαλμών.

Ταυτοχρόνως εντός του κτιρίου θα μπορούν οι καθημερινοί επισκέπτες να δουν για πρώτη φορά μια Video-Art εγκατάσταση με τίτλο: «POV (POINT OF VIEW):90”»
(CHARLOTTE RAMPLING, ARTHUR MILLER, JANE BIRKIN, DIANE VON FURSTENBERG, AKRAM KHAN, MARINA ABRAMOVICH, ISABELLA ROSSELINI, GILBERT AND GEORGE... για 90 δευτερόλεπτα στα Χανιά)
Επίσης βιογραφικά ντοκιμαντέρ με Ζαχα Χαντιντ, Φιλιπ Ροθ, Σιμόν Πέρες, 
Ser Σον Κόνερι, Τζων Νας, Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Ντόρις Λέσινγκ κ.α

p1

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»