main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

14/2/2019, “Επί ποδός” τα συνεργεία του Δήμου Χανίων για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων - Έκκληση προς τους πολίτες για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων – Αυτοψία Δημάρχου Χανίων σε πληγείσες περιοχές

Σε δεκάδες σημεία του Δήμου Χανίων επιχειρούν από χθες, Τετάρτη 13/2/2019, οπότε και ξεκίνησε η εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, συνεργεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, λόγω των μεγάλων ζημιών, που προκλήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε πολλές από τις περιοχές, που επλήγησαν, συντονίζοντας τις επιχειρήσεις των τεχνικών συνεργείων. Σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας απευθύνει έκκληση προς όλους τους συνδημότες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, έως την εκτόνωση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς ακόμη και στα σημεία, που έχουν επέμβει μηχανήματα, ενδέχεται να προκύψουν νέες καταπτώσεις και κατολισθήσεις, λόγω της σαθρότητας των εδαφών. “Ευχαριστώ τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για την άμεση ανταπόκρισή τους, όπου χρειάζεται, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκτιμηθεί από τα συνεργεία το ύψος των ζημιών, ώστε να προωθηθούν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων”, καταλήγει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων.

Τα σημεία, στα οποία εντοπίζονται τα κυριότερα προβλήματα, αφορούν: στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στο ύψος του Θερίσου, όπου έχει σημειωθεί μεγάλη κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα. Επίσης, προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή της Σούδας, στην Παλαιά Εθνική Οδό Χανίων – Πλατανιά, μετά από το λιμανάκι της Αγίας Κυριακής, όπου έχει κλείσει ο δρόμος και επεμβαίνει συνεργείο, στο Σταλό, στην οδό Μαλινδρέτου, στο Βαντέ (στο δρόμο προς Παναγιά), στο Βαρύπετρο, στα Περβόλια, στα Τσικαλαριά, κ.α. Διευκρινίζεται ότι μεγάλο μέρος των ζημιών προκλήθηκε από τις κατολισθήσεις και τις καταπτώσεις βράχων, καθώς και από τις πτώσεις δέντρων, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη 13/2/2019 έχει τεθεί σε 24ωρη λειτουργία το νυχτερινό καταφύγιο αστέγων του Δήμου Χανίων. Η λειτουργία του μάλιστα έχει παραταθεί έως και το Σάββατο 16/2/2019. Παράλληλα, το ΚΑΠΗ Παλιάς Πόλης (Δασκαλογιάννη 62) παραμένει ανοικτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας με Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας & Πυροσβεστικού Σταθμού Δήμου Χανίων: 28213 41799, 2821341681.

p1

p2

p3logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»