main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/3/2019, Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας: Εποικοδομητικός διάλογος, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Χανίων, για το έργο που θα γίνει μέσω της μεθόδου ΣΔΙΤ. Η σύνδεση με τον Δημοτικό Κήπο και η ευρύτερη αξιοποίησή του

Τ. Βάμβουκας: Ένα σκοτεινό σημείο της πόλης μας θα αποκτήσει ζωντάνια και ζωή”.


p1

"Τι θα θέλατε εσείς από ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης μας". Αυτός ήταν ο τίτλος της ενδιαφέρουσας παρουσίασης που αφορούσε το έργο ανακατασκευής του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας και η οποία εξελίχθηκε σε ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, την Τρίτη (12/3) το απόγευμα και θετικό στοιχείο της αποτέλεσε η μεγάλη η αποδοχή και ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους για το έργο που προχωράει η νυν Δημοτική Αρχή με την μέθοδο ΣΔΙΤ, που, υπενθυμίζεται, ότι συμπεριλαμβάνει και τις 8 νέες σχολικές μονάδες.

Τις δύο προτάσεις για το έργο ανακατασκευής του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας παρουσίασε η αρχιτέκτων Μαρία Ανθομελίδου από την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομικων.

p2

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση του Δήμου Χανίων που έγινε με την πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, οι πολίτες, αφού έγινε η παρουσίαση των προτάσεων από την κ. Ανθομελίδου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον διάλογο και βγήκαν συμπεράσματα για το πως βλέπουν να μετασχηματίζεται ένας ελεύθερος χώρος στο κέντρο των Χανίων και εν προκειμένω, του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας.

p3

Βρισκόμαστε λίγο πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με τους υποψήφιους αναδόχους του έργου, διότι ήδη έχουμε εκπονήσει την πρώτη φάση του διαγωνισμού. Εντός των επόμενων 3 ετών τόσο τα 8 σχολεία όσο και το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας θα παραδοθούν στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα έργο 42 εκατομμυρίων ευρώ και θα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τα Χανιά, διότι θα γίνει και στον σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο” επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και προσέθεσε:

Οι θεωρίες περί ιδιωτικοποίησης του χώρου αυτού είναι εντελώς ανυπόστατες. Όχι μόνο δε συμβαίνει αυτό αλλά αντίθετα ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να το σχεδιάσει, να το κατασκευάσει και για 25 χρόνια να το συντηρεί. Συνεπώς, ένα σκοτεινό σημείο της πόλης μας θα αποκτήσει ζωντάνια και ζωή”.

Στην εκδήλωση και στο πλαίσιο του εποικοδομητικού διαλόγου, απασχόλησε ο τρόπος σύνδεσης του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας με τον δημοτικό κήπο ενώ εξήχθη το συμπέρασμα ότι οι πολίτες θέλουν περισσότερο πράσινο, ελάχιστο τσιμέντο και εξασφάλιση προσβασιμότητας για ΑμεΑ.

Στη συζήτηση συμμετείχαν τόσο δημοτικοί σύμβουλοι Χανίων, όσο και δημότες της πόλης.


logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»