main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/3/2019, Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας: Εποικοδομητικός διάλογος, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Χανίων, για το έργο που θα γίνει μέσω της μεθόδου ΣΔΙΤ. Η σύνδεση με τον Δημοτικό Κήπο και η ευρύτερη αξιοποίησή του

Τ. Βάμβουκας: Ένα σκοτεινό σημείο της πόλης μας θα αποκτήσει ζωντάνια και ζωή”.


p1

"Τι θα θέλατε εσείς από ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης μας". Αυτός ήταν ο τίτλος της ενδιαφέρουσας παρουσίασης που αφορούσε το έργο ανακατασκευής του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας και η οποία εξελίχθηκε σε ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, την Τρίτη (12/3) το απόγευμα και θετικό στοιχείο της αποτέλεσε η μεγάλη η αποδοχή και ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους για το έργο που προχωράει η νυν Δημοτική Αρχή με την μέθοδο ΣΔΙΤ, που, υπενθυμίζεται, ότι συμπεριλαμβάνει και τις 8 νέες σχολικές μονάδες.

Τις δύο προτάσεις για το έργο ανακατασκευής του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας παρουσίασε η αρχιτέκτων Μαρία Ανθομελίδου από την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομικων.

p2

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση του Δήμου Χανίων που έγινε με την πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, οι πολίτες, αφού έγινε η παρουσίαση των προτάσεων από την κ. Ανθομελίδου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον διάλογο και βγήκαν συμπεράσματα για το πως βλέπουν να μετασχηματίζεται ένας ελεύθερος χώρος στο κέντρο των Χανίων και εν προκειμένω, του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας.

p3

Βρισκόμαστε λίγο πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με τους υποψήφιους αναδόχους του έργου, διότι ήδη έχουμε εκπονήσει την πρώτη φάση του διαγωνισμού. Εντός των επόμενων 3 ετών τόσο τα 8 σχολεία όσο και το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας θα παραδοθούν στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ένα έργο 42 εκατομμυρίων ευρώ και θα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τα Χανιά, διότι θα γίνει και στον σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο” επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και προσέθεσε:

Οι θεωρίες περί ιδιωτικοποίησης του χώρου αυτού είναι εντελώς ανυπόστατες. Όχι μόνο δε συμβαίνει αυτό αλλά αντίθετα ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να το σχεδιάσει, να το κατασκευάσει και για 25 χρόνια να το συντηρεί. Συνεπώς, ένα σκοτεινό σημείο της πόλης μας θα αποκτήσει ζωντάνια και ζωή”.

Στην εκδήλωση και στο πλαίσιο του εποικοδομητικού διαλόγου, απασχόλησε ο τρόπος σύνδεσης του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας με τον δημοτικό κήπο ενώ εξήχθη το συμπέρασμα ότι οι πολίτες θέλουν περισσότερο πράσινο, ελάχιστο τσιμέντο και εξασφάλιση προσβασιμότητας για ΑμεΑ.

Στη συζήτηση συμμετείχαν τόσο δημοτικοί σύμβουλοι Χανίων, όσο και δημότες της πόλης.


logo imageσυμβαίνει

Αναστολή λειτουργίας σε δύο υπηρεσίες του Δήμου Χανίων
Εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πλουμιδάκη: Από τις 17/5/2021
Eκδήλωση τιμής των ιερομαρτύρων Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου & Καλλινίκου Διακόνου: Στις 19/05/2021 στην Πλατεία Σπλάντζιας
Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων