main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

25/7/2019, “Αγροτικός Αύγουστος 2019”: Η συνέντευξη τύπου των διοργανωτών για το γεγονός-θεσμός που θα έχει σύνθημα «Μαθαίνω τα τοπικά προϊόντα, καταναλώνω τα τοπικά προϊόντα»

Η διοργάνωση – θεσμός για τον Δήμο Χανίων που πραγματοποιείται και φέτος στην Πλατεία 1866 ο “Αγροτικός Αύγουστος 2019ανοίγει τις «πύλες» του στα Χανιά , την Τρίτη 30 Ιουλίου και έως τις 6 Αυγούστου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. Κεντρικό σύνθημά του «Μαθαίνω τα τοπικά προϊόντα, καταναλώνω τα τοπικά προϊόντα».

Με αφορμή το συγκεκριμένο σημαντικό γεγονός για την πόλη μας, την Πέμπτη (25/7) το πρωί παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές, συνέντευξη τύπου στην αίθουσα τύπου του Δημαρχείου Χανίων.

p1

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας: Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά και δικαιωνόμαστε. Με κεντρικό μας θέμα: “ Όταν η παράδοση πιστοποιείται” σε συνεργασία με τους συνδιοργανωτές μας θέσαμε τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση, τα οποία είναι κατά προτεραιότητα ποιοτικά. Στόχος μας, άλλωστε, είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, μέσω της τυποποίησης ώστε τα προϊόντα μας να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές. Στηρίζουμε στην ουσία το θεσμό του “Αγροτικού Αυγούστου”, τη γιορτή της κρητικής γης, το φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο. Μαθαίνουμε και καταναλώνουμε τα προϊόντα του τόπου μας, προωθώντας την κρητική διατροφή, που φέρει από τα μινωικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας έναν ολόκληρο κόσμο αγαθών ξεχωριστών σε ποιότητα και γεύση μαζί με ένα σύστημα αξιών, που την κάνει μοναδική”.

p2

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, επικρότησε τη συνέχιση του θεσμού του “Αγροτικού Αυγούστου”, χαρακτηρίζοντας τον σημαντική εκδήλωση, που βοηθά στην προώθηση του πολιτισμού και των αγροτικών προϊόντων: Σιγά σιγά ο Αγροτικός Αύγουστος παίρνει τη μορφή που έπρεπε να πάρει. Να προωθεί δηλαδή τα τοπικά προϊόντα, να είναι κρητικά και τυποποιημένα προϊόντα και να υπάρχει μεγάλο όφελος. Εμείς σαν Περιφέρεια στηρίζουμε τη διοργάνωση και θα έχουμε ένα περίπτερο με το τυποποιημένο ελαιόλαδο το οποίο και θα προτείνουμε φέτος”.Τέλος ο Αντιδήμαρχος Χανίων Ευτύχης Κονταξάκης ανέφερε: Ο Αγροτικός Αύγουστος έχει πια καθιερωθεί ως ένας πολύ σημαντικός κύκλος δράσεων του Δήμου Χανίων που στηρίζει τον Πρωτογενή Τομέα και δίνει προοπτική και διέξοδο στα παραγόμενα ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας. Είναι μια σειρά από δράσεις οι οποίες κάθε χρόνο αναβαθμίζονται και επικαιροποιούνται ώστε να στηρίζονται τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τους επισκέπτες της πόλης μας. O Αγροτικός Αύγουστος 2019 θα έχει και φέτος όπως και πέρσι ως θέμα την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων με κεντρικό τίτλο «Μαθαίνω τα τοπικά προϊόντα, καταναλώνω τα τοπικά προϊόντα» και θα διαρκέσει 8 μέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τις απαιτούμενες άδειες, ανάλογα την περίπτωση, για τα προϊόντα με τα οποία θα συμμετέχουν και όλα τα προϊόντα είναι αυστηρά γεωργικής παραγωγής και κρητικής προέλευσης. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν τόσο από σημαντικούς - καταξιωμένους καλλιτέχνες από το χώρο της κρητικής, παραδοσιακής μουσικής όσο και από νέους καλλιτέχνες που τους δίνετε το “βήμα” να παρουσιάσουν την δουλειά τους”.

 

Τα εγκαίνια του “Αγροτικού Αυγούστου” που θα διαρκέσει έως τις 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 30/7/2019, στις 20.00, στην Πλατεία 1866. 

logo imageσυμβαίνει

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Στις 18/12/2019
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 18/12/2019
“Χριστούγεννα στα Περιβόλια”: 13 – 15/12 πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για όλους
"Το νου σας.... έρχονται οι Καλικάντζαροι!". Στις 14/12/2019, στο Χαζίρειο, Αγίας Μαρίνας
«Χαίρουσα η κτίσις αγάλλεται…»: Στις 19/12/2019 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση Σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων την 16η Δεκεμβρίου 2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»