main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

27/9/2019,“Συνεργασία μετά το διαζύγιο”: Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο του προγράμματος “Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων” πρόκειται να υλοποιήσει ομάδα για γονείς, που βρίσκονται στο διαζύγιο, κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2019 - Ιανουαρίου 2020. Η συμβουλευτική γονέων κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου συστήνεται σε κάθε γονεϊκό ζευγάρι, προκειμένου:

  • Να προετοιμαστεί πριν ακόμα το ανακοινώσει στα παιδιά.
  • Να αντιμετωπίσουν αλλαγές τόσο στον τρόπο ζωής τους, όσο και στη συναισθηματική τους κατάσταση. (Το συναισθηματικό διαζύγιο σχεδόν πάντα είναι ανεξάρτητο από το νομικό, απαιτεί περισσότερο χρόνο και αποτελεί μια επίπονη διαδικασία).
  • Να τονώσει την αυτοεκτίμηση και την διεκδικητικότητα των γονέων, που έχουν χωρίσει οι οποίοι συνήθως βιώνουν συναισθήματα ανεπάρκειας τόσο όσον αφορά στις σχέσεις τους με το άλλο φύλο όσο και στο γονεϊκό τους ρόλο, ώστε να νιώσουν επαρκείς.
  • Να παράσχει στους γονείς ένα ασφαλές πλαίσιο, στο οποίο θα μπορέσουν να εκφορτίσουν και αρνητικά συναισθήματα (π.χ. θυμός ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία πένθους, που ακολουθείτο χωρισμό).
  • Να συμβάλλει στη βελτίωση της επικοινωνίας, η οποία θα προκύψει από το μοίρασμα των εμπειριών και των συναισθημάτων με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, αποτελώντας υποστηρικτικό πλαίσιο και πυρήνα κοινωνικοποίησης για τα μέλη της.
  • Να συμβάλει στην πρόληψη της ψυχικής υγείας των συζύγων-γονέων αλλά και όλων των μελών της οικογένειας .
  • Καθώς και στην αναπλαισίωση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζουν βλέποντάς τις μέσα από άλλες οπτικές γωνίες.

Η οικογένεια, η οποία αποτελείται από ένα μόνο γονέα, που στην καθημερινότητα μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά, κυρίως μετά από διαζύγιο, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος οικογενειακής οργάνωσης, μια νέα κοινωνική πραγματικότητα, που γίνεται ολοένα και πιο κυρίαρχη στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Είναι λοιπόν σημαντικό να υποστηριχθεί αυτός ο τύπος οικογένειας μέσα από την υλοποίηση προληπτικών παρεμβάσεων και τη σύσταση ομάδων γονέων, που βρίσκονται σε ανάλογη φάση. Η ομάδα θα αποτελείται από 8-12 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Aιτήσεις συμμετοχής έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019. Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στο Συμβουλευτικό σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Παρ. Κανεβάρω26-28 και στο τηλέφωνο 28210-54650. Υπεύθυνη προγράμματος η Κατερίνα Μαλανδράκη, Ψυχολόγος.

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων