main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

12/4/2019, Με κάθε επισημότητα υλοποιήθηκε ένα αίτημα δεκαετιών: Έπεσαν οι υπογραφές από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και τον Υπουργό Εθν. Αμύνης Ευ. Αποστολάκη για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τ. Βάμβουκας: Ιστορική μέρα για τα Χανιά! Μια διεκδίκηση πολλών δεκαετιών του Δήμου Χανίων και της τοπικής μας κοινωνίας υλοποιείται πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο

p1


Η Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 είναι σίγουρα μια ιστορική ημέρα για τον Δήμο Χανίων, αφού, με κάθε επισημότητα, υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, το Πρωτόκολλο Συμφωνίας για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων, παρουσία μεταξύ άλλων του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης κ. Γιώργου Σταθάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, των Βουλευτών Χανίων κ. Βάλιας Μπαλωμενάκη και του κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη, του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη, Αντιδημάρχων Χανίων, Δημοτικών Συμβούλων, στελεχών του Υπουργείου Εθν. Αμύνης και υπηρεσιακών παραγόντων.

p2

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τα Χανιά μας. Μια διεκδίκηση πολλών δεκαετιών του Δήμου και της τοπικής μας κοινωνίας υλοποιείται πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο, με την υπογραφή του πρωτοκόλλου Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Χανίων, για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο μας σε 15 μήνες από σήμερα, όπως εκτιμάται. Με τη σημαντική αυτή για τον Δήμο μας παραχώρηση καλύπτουμε μεγάλες ανάγκες σε ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, άθλησης, πολιτισμού, εκπαίδευσης, αναψυχής, κλπ., υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του Έλληνα Πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο του 2017.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία, που είχαμε και που έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, και τους προκατόχους του, τους δύο Χανιώτες Υπουργούς, κ. Γιώργο Σταθάκη και κ. Παύλο Πολάκη, τους Βουλευτές μας, το Δημοτικό μας Συμβούλιο, που ενέκρινε τις ενέργειές μας, καθώς και όλους όσοι συνετέλεσαν, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το αίτημα της κοινωνίας των Χανίων”.

, επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συμφωνίας.

p3

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη της ιστορικής αυτής σημασίας εξέφρασε ο Υπουργός Εθν. Αμύνης Ευ. Αποστολάκης:

Δεν έχουμε ούτε στερεότυπα, ούτε δεσμεύσεις για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου. Εξαρτάται από τον Δήμο Χανίων αν αυτή η σημαντική συμφωνία, δεν πάει χαμένη”.

Συν τοις άλλοις, αμφότεροι οι Υπουργοί κκ. Σταθάκης και Πολάκης αλλά και οι Βουλευτές Χανίων κκ. Βαγιωνάκη και Μπαλωμενάκης εξέφρασαν με τοποθετήσεις τους, την ικανοποίησή τους για την επίτευξη της σπουδαίας αυτής συμφωνίας, για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον Υπουργό Εθν. Αμύνης ως δώρο τον “Άτλαντα της Μεγαλονήσου Κρήτης” του Ιω. Πετρώφ από τη βιβλιοθήκη του Ελ. Βενιζέλου, που χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Δήμαρχος Χανίων έλαβε με τη σειρά του, αναμνηστικό δώρο από τον Υπουργό Εθν. Άμυνας.

Αμέσως μετά τις υπογραφές, ο Δήμαρχος Χανίων, οι Υπουργοί, οι Βουλευτές Χανίων και όλοι οι παριστάμενοι κατά την υπογραφή της συμφωνίας, μετέβησαν στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Ο Δήμαρχος Χανίων και οι Υπουργοί, σε δηλώσεις στους στα ΜΜΕ τόνισαν τη σημασία αυτής της σπουδαίας, για τον Δήμο Χανίων, συμφωνίας.


p4 

 logo imageσυμβαίνει

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά Δημοτικού, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου: Στο Δήμο Χανίων
Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 25/10/2019
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Έως τις 20/11/2019
«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία»: Στις 24/10/2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ενημερωτική Ημερίδα - Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών Δήμου Χανίων: Στις 23/10 στο ΤΕΕ - ΤΔΚ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/10/2019
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά