main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

02/06/2020, Σειρά συναντήσεων από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ Α.Ε»

Σειρά συναντήσεων στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ Α.Ε», κ. Καλογριδάκης Μιχάλης με στόχο την διερεύνηση των βέλτιστων πρακτικών για την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΚΥΔΩΝ Α.Ε, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες ουσιαστικής στήριξης στην αναπτυξιακή προσπάθεια του Δήμου Χανίων.

 

Ο κ. Καλογριδάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο, κ. Κουράκη Γιώργο και τον νέο διευθυντή της ΚΥΔΩΝ Α.Ε, Λίτο Χαράλαμπο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ρεθύμνου κ. Μαρίνο Ρουσιά, ο οποίος είχε εμπλακεί ενεργά στην διαμόρφωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου που αφορά στις Αναπτυξιακές ΑΕ των ΟΤΑ.

 

Αργότερα την ίδια μέρα στο Ηράκλειο, ο κ. Καλογριδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοτικής Α.Ε. Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη, με την οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όχι μόνο την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΚΥΔΩΝ Α.Ε αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις δημοτικές Α.Ε καθώς και τις δυνατότητες αξιοποίησης του, με απώτερο στόχο τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και συνέργειες προς όφελος των δημοτών και επισκεπτών του Δήμου Χανίων.

 

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Βαρδαβά, Πρόεδρο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε ΟΤΑ, καθώς και με την Αντιδήμαρχο Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κα Μαρία Καναβάκη.

 

Επίσης, έγινε ενημέρωση για την επιτυχία της ΚΥΔΩΝ Α.Ε σχετικά με την ψήφιση του Ν. 4690/2020 (ΦΕΚ 104Α/2020) με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα επιχορήγησης των πληττόμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων λόγω Covid 19.

 

“Μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε τέλη Μαρτίου, με διαδοχικές και στοχευμένες επιστολές μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε πρόνοια για τις πληττόμενες Δημοτικές Α.Ε. λόγω Covid 19. Με επιμονή και κατάλληλη τεκμηρίωση, για όλο αυτό το διάστημα και μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή όποτε και τελικά ψηφίστηκε η διάταξη, συνεχίζονταν η επικοινωνία, τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο με τους αρμόδιους Διευθυντές, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, με συνεχείς επαφές του Δημάρχου Χανίων και του Προέδρου της επιχείρησης. Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών είναι ότι εξασφαλίστηκε η δυνατότητα επιχορήγησης για όλες τις Δημοτικές Επιχειρήσεις της χώρας, προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.” τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ, κ. Καλογριδάκης.

 

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επαφών αυτών και δήλωσε αισιόδοξος ότι καθίσταται ολοένα και πιο εφικτό το προγραμματικό πλαίσιο της διοίκησης της ΚΥΔΩΝ Α.Ε. για την μετατροπή της επιχείρησης σε ουσιαστικό εργαλείο για το Δήμο και τους δημότες των Χανίων.

p1

 p2

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων