main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

15/07/2020, Στα Χανιά η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, υποδέχθηκε χθες στα Χανιά Τρίτη 14/07/2020, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία βρέθηκε στα Χανιά στο πλαίσιο της περιοδείας της, για την προετοιμασία του εορτασμού της επετείου από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, συναντήθηκε αρχικά στο ΚΑΜ με τον Δήμαρχο, τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνό, το σύνολο της δημοτικής αρχής καθώς και εκπροσώπους βουλευτών των Χανίων.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της Επιτροπής στο ΚΑΜ, η κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη άκουσε με ενθουσιαμό την πρόταση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιαννακάκη Γιάννη με τίτλο: «Καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής περιήγησης και προβολής για την ανάδειξη μνημείων Παλαιάς Πόλης του Δήμου Χανίων»

Στην συνέχεια ο κ. Σημανδηράκης και ο κ. Γιαννακάκης συνόδευσαν την κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και μέλη της Επιτροπής στο φρούριο του Φιρκά όπου τρεις νέες μουσικοί, μέλη μουσικών ομάδων της πόλης, της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ερμήνευσαν την “Όμορφη Πόλη” των Γιάννη και Μικη Θεοδωράκη, ένα τραγούδι που έχει γραφτεί για την πόλη των Χανίων. Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε για να αναδειχθεί το καλλιτεχνικό έργο του Μίκη Θεοδοράκη, προσωπικότητα που αφήνει το αποτύπωμά της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Η περιήγηση συνεχίστηκε στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και έπειτα από μια σύντομη στάση στο Δημοτικό Κήπο Χανίων και ιστορικό “Καφέ Κήπος”, τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν την οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, όπου ο πρόεδρος του Ίδρυματος Ελ. Βενιζέλου κ. Παπαδάκης, αναλαμβάνοντας χρέη οικοδεσπότη, ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στο σπίτι του Ελ. Βενιζέλου και ταυτόχρονα τους ενημέρωσε για το σημαντικό έργο του Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλου. Μετά το τέλος της ξενάγησης ακολούθησε συνάντηση με φορείς και συλλογικότητες του Δήμου Χανίων (Μουσείο Τυπογραφίας, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων) για τις σκέψεις και τις προτάσεις τους με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

“Είμαι περήφανη που είμαι στα Χανιά, όχι απλώς γιατί είμαι Κρητικιά αλλά γιατί σήμερα πήρα μια γεύση του τι θα πει συνεργασία, συνέργεια, πραγματική συστράτευση όλων αυτών των μοναδικών πόρων που διαθέτει αυτή η περιοχή. Μπράβο σας. Περιμένουμε και τις υπόλοιπες προτάσεις σας και πιστεύω ότι οι δημιουργικές δυνάμεις θα συμμετέχουν και θα δείξουν την μοναδικότητα αυτού του τόπου.” δήλωσε η κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Η επίσκεψη των μελών και της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ολοκληρώθηκε στους Τάφους των Βενιζέλων και στην συνέχεια στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φοιτητές για τις καινοτόμες  και πρωτοπόρες δημιουργίες τους.

“Σήμερα με την κα. Αγγελοπούλου και τους συνεργάτες της, κάναμε σήμερα μια διαδρομή που ξεκίνησε πριν λίγες ώρες αλλά που ήταν αρκετή για να δούμε τις συλλογικότητες, τις ομάδες, τους ανθρώπους, τους φορείς και τα ιδρύματα που δραστηριοποιύνται στα Χανια και που όλοι μαζί μπορούμε να συνθέσουμε όχι μόνο τις προτάσεις ενόψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά ουσιαστικά να συνθέσουμε όλο αυτό που αποτελεί την δύναμη και την δυναμική του τόπου μας αλλά και ευρύτερα της Ελλάδας." δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της κας.Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p8

p9