main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/02/2020, Με επιτυχία διεξήχθη η 2η Ημερίδα Πληροφόρησης της Πράξης “Smart Cities”

Με επιτυχία διεξήχθη η 2η Ημερίδα Πληροφόρησης της Πράξης “Smart Cities”Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η 2η Ημερίδα Πληροφόρησης της Πράξης “Smart Cities”, που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Ενετικό Λιμάνι Χανίων). Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμος Πάφου.

Στο πλαίσιο της 2η Ημερίδας, την οποία προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιαννακάκης Γιάννης, συμμετείχαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Χανίων, Σεβαστή Πολυχρονάκη, Αθηνά Σαλάπα και Γιώργος Φραγκιαδάκης καθώς επίσης και ο κ. Τζωρτζακάκης Αλέξανδρος, συνεργάτης των Δήμων Μυτιλήνης και Πάφου και ο κ. Μαυρογιάννης Ιωάννης, σύμβουλος υλοποίησης της πράξης.

“Ο Δήμος Χανίων παρουσιάζει σήμερα, στην σημερινή ημερίδα, τα αποτελέσματα της συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα - Κύπρος. Είναι ένα πρόγραμμα για τις “Smart Cities”, ένα πρόγραμμα το οποίο σχεδιάζει, υλοποιεί και επικοινωνεί δράσεις τεχνολογίας για τους πολίτες, δράσεις κυρίως τουριστικού χαρακτήρα αλλά και χαρακτήρα καλύτερης σχέσης του πολίτη με τον Δήμο.” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκης.

Με την σειρά της η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής κα. Σεβαστή Πολυχρονάκη δήλωσε αναφορικά με το πρόγραμμα “Στον Δήμο Χανίων οι περισσότεροι γνωρίζουν την Παλιά Πόλη, το Ενετικό Λιμάνι αλλά δεν γνωρίζουν τα αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν στην ενδοχώρα. Έτσι λοιπόν εμείς, στο πλαίσιο της πράξης αυτής εκτός των άλλων, τα καταγράψαμε και προχωρήσαμε στην παραγωγή φωτογραφιών, εναέριων λήψεων, κειμένων και μεταφράσεων προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν για την ευρύτερη τουριστική προβολή όχι μόνο των Χανίων αλλά και όλου του Νομού.”

Μέσα από την υλοποίηση της πράξης Smart Cities, ο Δήμος Χανίων ανέπτυξε ένα στρατηγικό επιχειρησιακό σχεδιασμό για την πλήρη εφαρμογή των δράσεων της «έξυπνης πόλης» στην πόλη των Χανίων. Ο σχεδιασμός αυτός ήταν αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης και είναι σε συμφωνία με το όραμα του Δήμου. Παράλληλα, αναπτύχθηκε το Στρατηγικό Σχέδιο Marketing για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των Χανίων, το οποίο δύναται να αποτελέσει ένα στρατηγικό εργαλείο σχεδιασμού, ανάλυσης, αξιολόγησης και υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών προώθησης που συμβάλλουν στη μέγιστη δυνατή υποστήριξη της «εικόνας» του Δήμου. Άλλες δράσεις, που υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Χανίων, είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου και πρωτοποριακού συστήματος υποβολής παραπόνων – αιτημάτων για πολίτες, κυρίως προχωρημένης ηλικίας, που δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις ή τη δυνατότητα πρόσβασης σε Η/Υ και έξυπνες φορητές συσκευές, το οποίο εγκαταστάθηκε σε δομές του Δήμου (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ). Τέλος πραγματοποιήθηκε συλλογή - τεκμηρίωση και παραγωγή ψηφιακού υλικού για αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος της ενδοχώρας του Δήμου Χανίων καθώς και παραγωγή Διαφημιστικού video spot.

https://www.youtube.com/user/municipalityofchania

Η πράξη Smart Cities είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα Κύπρος 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Κύριος Δικαιούχος είναι ο Δήμος Πάφου και συν – δικαιούχοι οι Δήμοι Λέσβου και Χανίων.

 

p1

 

p3

logo imageσυμβαίνει

“Η Μάχη της Κρήτης - 80 χρόνια”: Έκθεση σπάνιων αδημοσίευτων φωτογραφιών & αντικειμένων εποχής στο Κ.ΑΜ. από τις 20/5/2021
Αναστολή λειτουργίας σε δύο υπηρεσίες του Δήμου Χανίων
Eκδήλωση τιμής των ιερομαρτύρων Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου & Καλλινίκου Διακόνου: Στις 19/05/2021 στην Πλατεία Σπλάντζιας
Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων