main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

15/1/2020, Τα Ίχνη μιας Ζωής ΙΙΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΧΑΝΙΑ.- Το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, στις 20:00, το 3ο Φεστιβάλ Τέχνης «Νίκος Σκεπετζής» και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση σύγχρονων Ελλήνων και Κυπρίων Καλλιτεχνών «Τα Ίχνη μιας Ζωής ΙΙΙ» στην ισόγεια αίθουσα εκθέσεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), Ακτή Τομπάζη 31 & Πλατεία Κατεχάκη, Παλιά Πόλη, Χανιά, Κρήτη.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κολλάζ, βιντεοτέχνης και εγκαταστάσεων και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Άντι Αβντιάι, Κωνσταντίνος Ανδρώνης, Ειρήνη Βαζούκου, Αργυρή Βασιλάκου, Μαργαρίτα Βασιλάκου, Αλέξανδρος Βούτσας, Νίκος Γιαβρόπουλος, Καλλιόπη Γιατρουδάκη, Γιάννης Διαλινός, Γιάννης Δραμιτινός, Στέλλα Δρυγιαννάκη, Γιώργος Θεοδώρου, Σταυρούλα Καζιαλέ, Γιάννα Καλή, Βίκυ Καμένου, Γιώργης Καπελώνης, Κάλλη Καραδάκη, Μανώλης Καραταράκης, Πένυ Κορρέ, Καλλιόπη Κουκλινού, Στέλλα Κουκουλάκη, Ευστρατία Μαχαιρίδη, Ιωάννης Μονογυιός, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Κωνσταντίνα Μπολιεράκη, Ισμήνη Μπονάτσου, Κώστας Παγωμένος, Σύλβια Πετσούρα, Χρυσούλα Σκεπετζή, Βασίλης Σολιδάκης, Φοίβος Σοφικίτης, Νίκος Σταθόπουλος, Γιάννης Στεφανάκις, Ισαβέλα Στυλιανού, Μαρία Τσουκνάκη, Μιχαήλ Φαλκώνης και Αντώνης Φραντζεσκάκης.

Επιμέλεια: Χρυσούλα Σκεπετζή.

Η επιμελήτρια σημειώνει: «Το παρελθόν είναι πάντα δυναμικό. Βιώνεται, αναμορφώνεται και ερμηνεύεται συνεχώς σε κοινωνικό, ιστορικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο. Η μνήμη αναπολεί, αλλά και αναζωογονείται. Έχει παρουσία και επιρροή στο παρόν μας αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας. Τα ίχνη της ζωής μας επεξεργάζονται παρελθόντα βιώματα, συναισθήματα και εμπειρίες που σχετίζονται με το θάνατο, την ατομική και συλλογική μας ιστορία, κατ εξακολούθηση. Η μνήμη συχνά σκοντάφτει στο σκοτάδι και αργεί να βρει την έξοδό της από τον λαβύρινθο της σιωπής. Η μνήμη είναι συχνά πηγή οδύνης. Και η οδύνη είναι η πρώτη ύλη της τέχνης. Ίσως οι θεμελιώδεις λειτουργίες της τέχνης».

Η έκθεση «Τα Ίχνη μιας Ζωής ΙΙΙ» συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τoν Δήμο Πλατανιά, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, την αίθουσα τέχνης Match More, το Φεστιβάλ Τέχνης «Νίκος Σκεπετζής», το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον και εντάσσεται στο Εικαστικό Πρόγραμμα ΧΑΝΙaRT 2020. Θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Κυριακή 18:00-21:00 με Ελεύθερη Είσοδο μέχρι 2.2.2020.

Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο (ελληνικά, αγγλικά) έγχρωμο κατάλογο, που παρουσιάζει σε πλήρη εικονογράφηση όλα τα εκθέματα και περιλαμβάνει εισαγωγή, τεκμηρίωση και σχόλια από την επιμελήτρια και τους διοργανωτές.

 

Κατά τη διάρκειά της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

Α. Το Σάββατο 25.1.2020, στις 20:00, ξενάγηση στα έργα της έκθεσης από την επιμελήτρια Χρυσούλα Σκεπετζή και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και επακόλουθη συζήτηση με το κοινό.

Β. Το Σάββατο 1.2.2020, στις 20:00, παρουσίαση από τον καλλιτέχνη Νίκο Γιαβρόπουλο έξι έργων βιντεοτέχνης που αποτέλεσαν σταθμό στην εικαστική του πορεία με τίτλο «Έξι Μνήμες» και επακόλουθη συζήτηση με το κοινό.

Γ. Την Κυριακή 2.2.2020, στις 11:00, «Messy Παιχνιδοτράγουδα» με τους εμψυχωτές Μαρία Χαβάκη & Μαριάννα Τσαμάνδουρα για δύο γκρουπ:

1ο Γκρουπ 11:00-12:00, Baby’s Messy, Παιχνιδοτράγουδα για βρέφη 8-12 μηνών, μαζί με γονείς.

2ο Γκρούπ 12:30-13:30, Kid's Messy, Παιχνιδοτράγουδα για παιδιά 2,5+ ετών, μαζί με γονείς.

Για την εκδήλωση «Messy Παιχνιδοτράγουδα» είναι περιορισμένος ο αριθμός θέσεων, απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 6988782170 & 6971689650.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η συμμετοχή είναι Δωρεάν.

Γενικές Πληροφορίες για την έκθεση

Τ: 28210 34200 & 6976955084

E-MAIL: skepetzichrysoula@hotmail.com

 


p1

p2

p3

p4