main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

02/02/2021, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων - Νέα προγραμματική σύμβαση του Δήμου Χανίων για την αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος στην εκβολή του ποταμού Μορώνη

Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Υγρότοπους, σήμερα 2 Φεβρουαρίου, γιορτάζει την πλούσια βιοποικιλότητα σε φυτά και ζώα που οι υγρότοποι φιλοξενούν και στον τόπο μας.

Οι περιοχές αυτές προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, δρώντας ουσιαστικά, σαν φυσικές αντιπλημμυρικές ασπίδες κατά τόπους. Ως τέτοιες περιοχές, γιορτάζει και αναδεικνύει ο Δήμος Χανίων τους 7 μοναδικούς υγρότοπους που υπάρχουν στην επικράτειά του, με συνεχείς εργασίες καθαριότητας και αποψίλωσης.

Μάλιστα, με αφορμή τον φετινό εορτασμό, ανακοινώνεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Δήμου Χανίων και Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, με την εφαρμογή μελέτης ορθολογικής διαχείρισης του ποταμού Μορώνη, για την αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος.

Ένα έργο που για χρόνια επιζητά και αναμένει η τοπική κοινωνία της Σούδας και που καθυστέρησε να υλοποιηθεί, λόγω γραφειοκρατικών και άλλων νομικών εμπλοκών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Τσουπάκης, εξήγησε πως “με παρεμβάσεις ήπιας ανάπτυξης, όπως η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής κατά μήκος του ποταμού, που θα συνδέει το λιμάνι της Σούδας με το Συμμαχικό Νεκροταφείο στον Βλητέ, προχωράμε στην αξιοποίηση ενός πνεύμονα πρασίνου και ζωής για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για όλους τους Χανιώτες, ενώ ταυτόχρονα δίνουμε έμφαση στην προστασία και τη διατήρηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του υγροτόπου”.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών και στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

 

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων