main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

02/06/2021, “Χιλιόμετρα Αγάπης”: μια δράση του Συλλόγου “Ορίζοντας”, με την στήριξη του Δήμου Χανίων

Ενημέρωση για τη δράση “Χιλιόμετρα Αγάπης”, ένα ποδηλατικό αγώνα που διοργανώνεται από τον Συλλόγο Εθελοντικής Στήριξης και Προσφοράς “Ορίζοντας”, με την στήριξη του Δήμου Χανίων και την Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 02/06/2021, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη και η εκπρόσωπος του Συλλόγου “Ορίζοντας”, Αργυρώ Δρακάκη.

Η δράση “Χιλιόμετρα Αγάπης” που ξεκινάει από αύριο 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, αφορά σε ένα συμβολικό ποδηλατικό αγώνα σε virtual μορφή, σκοπό έχει να διαδώσει το μήνυμα ότι ο “καρκίνος μπορεί να νικηθεί” και ολοκληρώνεται την Κυριακή 06/06/2021, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου.

Ο Δήμος Χανίων στηρίζοντας τα “Χιλιόμετρα Αγάπης” ξεκινά το Σαββάτο, 05/06/2021 στις 11.00 μια ποδηλατική διαδρομή από την Πλατεία Κατεχάκη έξω από το ΚΑΜ, μέχρι τον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κ. Ζερβουδάκη τόνισε πως: “Είμαστε εδώ, για να δώσουμε ένα μήνυμα ζωής, ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας όλοι σε αυτόν τον αγώνα ευαισθητοποίησης, σε αυτή τη δράση που συνδράμει και ο Δήμος Χανίων, η οποία έχει να κάνει με την αλληλεγγύη και τη φροντίδα προς τον συνάνθρωπο”.

Τέτοιες δράσεις έρχονται να κινητοποιήσουν όλους εμάς, να πούμε στους δικούς μας ανθρώπους να κάνουν τεστ ελέγχου και πρόληψης και να στηρίξουμε αυτούς που υποφέρουν. Η Περιφέρεια Κρήτης με το δικό της τρόπο στηρίζει τις δράσεις του “Ορίζοντα”, γνωρίζοντας την αξία τους” επισήμανε με την σειρά της, η κ. Μαλανδράκη.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου “Ορίζοντας”, κ. Δρακάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Με αυτή τη δράση θέλουμε να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα ποδηλατικά χιλιόμετρα μπορούμε και να στείλουμε ένα δυνατό, ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας, που μάχονται για τη ζωή τους, που παλεύουν με τον καρκίνο. Να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που ήδη έχουν νοσήσει και που έχουν θεραπευτεί”.

Τέλος, στη δράση συμμετέχει και ο Παναγιώτης Μπαλολάκης, που συνεχίζει το ποδηλατικό ταξίδι του, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, αφιερώνοντας τα χιλιόμετρα που θα διανύσει από αύριο 03/06/2021 μέχρι και την Κυριακή 06/06/2021 στη δράση.

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.orizondas.gr

p1

p2

p3

 

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων