main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

05/07/2021, Ανοιχτά Πανιά 2021: Πρεμιέρα με την εικαστική έκθεση “Σημεία Αναχώρησης: Μια φυγοκεντρική Ανθρωπογεωγραφία” – Από 9 έως και 25 Ιουλίου στο Φρούριο Φιρκά

11

Από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο 2021 τα Χανιά υποδέχονται τον Πολιτισμό. 15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.

Τα Χανιά τους επόμενους μήνες θα κατακλυστούν από θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο, εικαστικά, λογοτεχνία, νέα μέσα-ψηφιακές τέχνες, παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το ΚΑΜ ως την Πλατεία της Σπλάντζιας, από το Φρούριο Φιρκά μέχρι τον Δημοτικό Κήπο, από το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, ως τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Ρωσικό Στρατώνα κ.ά., ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές δράσεις.

Τα “Ανοιχτά Πανιά” κάνουν πρεμιέρα και παρουσιάζουν την πρώτη δράση:

Σημεία Αναχώρησης: Μια φυγοκεντρική Ανθρωπογεωγραφία”

Έκθεση με έργα από τους εικαστικούς Μιχάλη Κιούση και Δημήτρη Κόκορη

Φρούριο Φιρκά (Αίθουσες Ορόφου), Χανιά, 9 - 25 Ιουλίου 2021

Έκθεση με επιτοίχια έργα των εικαστικών Μιχάλη Κιούση και Δημήτρη Κόκορη πραγματοποιείται στο Φρούριο Φιρκά (Αίθουσες Ορόφου), στα Χανιά, 9 - 25 Ιουλίου 2021. Την επιμέλεια έχει η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος-Ιστορικός Τέχνης.

Οι δύο δημιουργοί χαρακτηρίζονται από τις συνεχείς μετακινήσεις τους ανά την υφήλιο. Σε αυτήν την παρουσίαση της δουλειάς τους μας ξανασυστήνουν εικόνες και αναφορές, που στην καθημερινότητά μας θα φάνταζαν ακόμη και αμελητέες. “Κουβαλάνε μαζί και τα παιχνίδια τους”, πολιτισμικές, εθνολογικές και ανθρωπολογικές αναφορές από τα μέρη όπου ταξίδεψαν, ερωτήσεις και αινίγματα από τις απρόβλεπτες περιπλανήσεις του μυαλού.

Σε ένα νησί των άκρων και των συνεχών αλλαγών, η έκθεση αυτή αποτελεί φυσική συνέπεια.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, τις δύο Παρασκευές 16 και 23 Ιουλίου 2021, (ώρα έναρξης 10πμ και διάρκεια 3 με 4 ώρες), οι καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν Εργαστήρι Σχεδίου στο ιστορικό λιμάνι των Χανίων, “Urban Sketching in Chania: Κατά πόσο ο περιβάλλων χώρος διαμορφώνει το έργο ενός καλλιτέχνη”, που θα αφορά άτομα κάθε ηλικιακής ομάδας και επιπέδου, στο σχέδιο και τη ζωγραφική.

Είσοδος ελεύθερη. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά.

Ώρες επίσκεψης της έκθεσης: 10:00-14:00 και 19:00-22:00

Προκράτηση θέσης για το εργαστήριο: chania-culture.gr

1

2

#Ανακοίνωση,#Εκδηλώσεις,#Δελτία Τύπου ,#Πολιτισμός ,#ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων