main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

05/08/2021, Δηλώσεις Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στα Χανιά και τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή 06/08

Με αφορμή την επιβολή περιοριστικών μέτρων και την εισαγωγή του Νομού Χανίων στην κόκκινη κλίμακα κινδύνου για την πανδημία, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε σήμερα μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επιπλέον μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας. Αυτή η απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την τουριστική κίνηση στο Νομό Χανίων, ενώ αδικεί όλους όσοι προσπάθησαν και τήρησαν με συνέπεια τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα, το τελευταίο διάστημα.

Η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, δεν αφήνει όμως πολλά περιθώρια και μας ωθεί όλους να κάνουμε για ακόμα μία εβδομάδα, μια ακόμα μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να υπερβούμε και αυτήν τη δυσκολία και να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε και τη συνέχιση της τουριστικής περιόδου.

Είναι δεδομένο, ότι η εξέλιξη των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, όπως και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Χανίων, δείχνουν ότι υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο Νοσοκομείο Χανίων, από τα 30 περιστατικά που νοσηλεύονται με κορωνοϊό,  σχεδόν στο σύνολό τους, είναι πολίτες οι οποίοι, για τους δικούς τους λόγους, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Έτσι λοιπόν, η επόμενη εβδομάδα απαιτεί να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, απέναντι σε όλη τη διαχείριση της οικονομίας και τη στήριξη των πρωτοκόλλων. Να δώσουμε το μήνυμα, ότι ο νομός Χανίων παρά τους περιορισμούς αυτούς εξακολουθεί να λειτουργεί, εξακολουθεί να είναι ένας προορισμός ο οποίος μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών, για τις θερινές τους διακοπές.

Όλοι μαζί, με υπευθυνότητα να προχωρήσουμε ώστε να υπερβούμε σύντομα και αυτήν τη δυσκολία».

 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στην ανώτατη κλίμακα κινδύνου πυρκαγιάς, στην οποία βρίσκεται η Π.Ε. Χανίων, για αύριο Παρασκευή 06/08/2021:

«Από την ενημέρωση που είχαμε από το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, σε σχέση με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, ο Νομός Χανίων έφτασε μετά από πολλά χρόνια στο ανώτατο σήμα κινδύνου (5) για αύριο Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι η αυριανή ημέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη, με πολύ υψηλή πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ο Δήμος Χανίων από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που προβλέπονται στο διαχειριστικό σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με όλους τους τοπικούς εκπροσώπους και τους φορείς, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Ξανθουδάκης, υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χανίων, υπογράμμισε:

«Σύμφωνα με τον χάρτη κινδύνου για πυρκαγιές της Πολιτικής Προστασίας, αύριο τα Χανιά είναι σε κατάσταση συναγερμού, κάτι που έχει να συμβεί στο Νομό μας από το μακρινό 2007. Αυτό δείχνει και το πόσο κρίσιμη και σοβαρή είναι η κατάσταση, πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα. Αύριο Παρασκευή θα υπάρχει επιφυλακή από την πλευρά του δήμου Χανίων στο σύνολο των υπηρεσιών που εμπλέκονται στον σχεδιασμό που έχουμε κάνει.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να αποφεύγουν όλες οι εργασίες στην ύπαιθρο, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες, να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί και, ακόμα και σε υποψία καπνού οπουδήποτε, αυτό να αναφέρεται στο 199, είτε στο 100. Για αύριο απαγορεύεται η είσοδος σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές (άλση, δάση κλπ), η αστυνομία θα βρίσκεται στους δρόμους και θα επιτηρεί όλες αυτές τις περιοχές.

Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τις περιουσίες μας και τις ίδιες τις ζωές μας».

#Πολιτική Προστασία,#Ανακοίνωση,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων