main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

06/04/2021, Στην τελική ευθεία η εκκίνηση έργων ανάδειξης στην εκβολή του ποταμού Μορώνη στη Σούδα – Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης Δήμου Χανίων-Λ.Τ.Ν.Χ.

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Χανίων και Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων (Λ.Τ.Ν.Χ.), για την αποκατάσταση και ορθολογική διαχείριση της εκβολής του ποταμού Μορώνη στη Σούδα, προχώρησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ., Δημήτρης Βιριράκης.

Η προγραμματική σύμβαση δίνει το δικαίωμα παρέμβασης στον Δήμο Χανίων, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αξιοποίησης της περιοχής για την αποκατάσταση, ανάδειξη και προστασία φυσικού περιβάλλοντος του υγροβιότοπου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο μεγάλο έργο που εκκρεμούσε για χρόνια και το αποζητούσε η τοπική κοινωνία: «Με πολύ μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση προχωράει σήμερα ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο εκκρεμούσε εδώ και δεκαετίες. Ένα έργο το οποίο ήταν στάσιμο και αποτελούσε, ταυτόχρονα και μία μεγάλη απαίτηση των πολιτών της Σούδας αλλά και συνολικά του Δήμου Χανίων. Η διαχείριση της εκβολής του ποταμού Μορώνη, βρίσκεται πλέον στην τελική διαδικασία πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού».

Ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε επιγραμματικά τις εργασίες αποκατάστασης που περιλαμβάνονται στη μελέτη που συντάχθηκε σε συνεργασία με τη WWF -την οποία ευχαρίστησε για τη συμβολή. Εκτός των άλλων, θα γίνει απομάκρυνση φερτών υλικών και επιχώσεων και, ταυτόχρονα, συνολική ανάπλαση του χώρου και παράδοση στους πολίτες ενός ανοιχτού χώρου πρασίνου με λειτουργικά και περιβαλλοντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Χανίων, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ., Δημήτρης Βιριράκης, συνεχάρη τη δημοτική αρχή και ευχαρίστησε το Υπουργείο Ναυτιλίας για την παραχώρηση του σημείου: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέρνουμε να τελειώσουμε ένα έργο το οποίο ήταν απαίτηση όλων των πολιτών της Σούδας και κατοίκων των Χανίων. Με την διπλή μου ιδιότητα ως Προέδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων αλλά και κάτοικος των Χανίων, χαίρομαι και εγώ που φτάσαμε στο τέλος μετά από πάρα πολλά χρόνια, για ένα έργο που είχε ξεκινήσει σαν ιδέα πριν από το 2010. Το έργο αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα, λόγω της δυσκολίας της περιοχής και πρόσθετους οικολογικούς όρους. Εύχομαι και στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες συνεργασίες με τον Δήμο Χανίων».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας και υπεύθυνος για τη ΔΕ Σούδας, Μιχάλης Τσουπάκης, ανέφερε πως πρόκειται για «ένα έργο που ήταν στάσιμο για διάφορους λόγους πολλές δεκαετίες, ένα έργο που οι κάτοικοι της Σούδας το περιμέναν για πάρα πολλά χρόνια. Σύντομα θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την δημοπράτηση του έργου και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το έργο θα προχωρήσει προς υλοποίηση».

Ξεχωριστές ευχαριστίες εκ μέρους και των κατοίκων της περιοχής, απηύθυνε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χανίων, Γιώργος Ξανθουδάκης, η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και δημοτική σύμβουλος ΔΕ Σούδας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Λ.Τ.Ν.Χ..

(Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση)
p1

p2

p3

#Ανακοίνωση,#ΔΗΜΟΣ,#Σούδα ,#Δελτία Τύπου ,#Οικολογία/Περιβάλλον ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

Αναγγελία ζημιάς από ανεμοθύελλα: Για τη Δ.Ε Σούδας
Αναγγελία ζημιάς από ανεμοθύελλα: Για τις Δ.Ε. Θερίσου & Ελ. Βενιζέλου
Ημερίδα με θέμα: «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ - Αποδοχή της Διαφορετικότητας στην Οικογένεια και το Σχολείο»: Στις 11/12
#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων