main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

07/06/2021, Στο πατρικό σπίτι των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά, ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Στην πατρική οικία των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή την υποβολή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πρότασης του Δήμου Χανίων για εξοπλισμό του χώρου και τη λειτουργία του Μουσείου “Γιάννης και Μίκης Θεοδωράκης”, στον ίδιο χώρο.

Ο Δήμαρχος Χανίων, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιάννη Γιαννακάκη και την Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου, Σεβαστή Πολυχρονάκη, παρουσίασαν στην Πρόεδρο της Επιτροπής την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Χανίων που έχει υποβληθεί προς ένταξη στο «Τρίτσης». Η πρόταση προϋπολογισμού 400.000 ευρώ περίπου, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και επίπλων για τη λειτουργία του Μουσείου, με στόχο να καταστεί ο χώρος επισκέψιμος, προσβάσιμος και λειτουργικός για το ευρύ κοινό.

Σε δηλώσεις που έγιναν με το πέρας της επίσκεψης, ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε ότι η πρόταση του Δήμου Χανίων που έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα «Τρίτσης», “εντάσσεται στις παράλληλες δράσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και με τη συμβολή της Προέδρου της Επιτροπής 2021, έχουμε τη βεβαιότητα ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθεί και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σημαντικού έργου για τον τόπο”. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς την Επιτροπή και προς τον Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.

Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη τόνισε τη συμβολή σημαντικών ανθρώπων στην προβολή της Ελλάδας παγκοσμίως, στην πορεία των 200 χρόνων του σύγχρονου ελληνικού κράτους, “και ο Μίκης Θεοδωράκης είναι από τους ανθρώπους που είναι οι πλέον επιδραστικοί. Τα τραγούδια του τα έχουν τραγουδήσει Έλληνες και ξένοι, άρα η μεγαλύτερη απόδοση τιμής είναι το σχέδιο που κατέθεσε ο Δήμος Χανίων. Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα εγκρίνει και τη σχετική πρόταση και με τον τρόπο αυτό θα τιμήσουμε τη διαδρομή και την προσφορά τους στην Ελλάδα”, συμπλήρωσε η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Αγοραστάκης, ευχαρίστησε την Επιτροπή στο πρόσωπο της Προέδρου, για τη στήριξη στην ολοκλήρωση του έργου και υπογράμμισε την ελπίδα ότι “ένα όνειρο -δεκαετίας πλέον-, θα βρει τη λύση του”.

Η κ. Πολυχρονάκη εξήγησε ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας το έργο θα αναδείξει τη ζωή και το έργο των Θεοδωράκηδων και θα είναι σημαντικό εργαλείο για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ ο αρχιτέκτονας Κώστας Βαμβακάς ανέφερε πως “οι εργασίες που έγιναν μετατόπισαν ελαφρώς το αρχικό κτίσμα με σκοπό τη σύνδεση με το πλησίον κτίριο, ώστε όλος ο χώρος να καταστεί ένα κέντρο πολιτισμού για τον Γιάννη και τον Μίκη”.

p1

p2

p3

p4

p5

Αρχεία

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων