main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/04/2021, Ψήφισμα Δ.Σ. Χανίων κατά της κατάργησης εντοπιότητας στις προκηρύξεις της ΔΕΗ για προσλήψεις στην Ξυλοκαμάρα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, κατά τη συνεδρίαση της 12ης Απριλίου 2021, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς, με την υπ΄ αριθμ. 85 ομόφωνη Απόφασή του, εξέδωσε ψήφισμα κατά της κατάργησης του κριτηρίου της πριμοδότησης της εντοπιότητας στις προκηρύξεις της ΔΕΗ για πρόσληψη προσωπικού και για τις εγκαταστάσεις της, στην Ξυλοκαμάρα.

Παράλληλα, με την εν λόγω Απόφαση, το Δ.Σ. Χανίων εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Χανίων και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να προβούν σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη απόφαση της Επιχείρησης.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων καταδικάζει ομόφωνα την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να αφαιρέσει, από την αναμενόμενη σχετική προκήρυξη της, για την πρόσληψη προσωπικού αορίστου χρόνου, τον όρο σχετικά με την πριμοδότηση του κριτηρίου της εντοπιότητας.

Το κριτήριο της εντοπιότητας του προσωπικού, στις προσλήψεις της ΔΕΗ για τους σταθμούς παραγωγής, εφαρμόζεται αδιακόπως από το έτος 1992, με απόφαση της ΔΕΗ και κατόπιν εύλογης και δίκαιης απαίτησης της τότε Κοινότητας Νεροκούρου, ως αντιστάθμισμα για τη δημιουργία της νέας τότε μονάδας αλλά και ως μέτρο κοινωνικής μέριμνας για τους κατοίκους της Κοινότητας.

Η απόφαση της Επιχείρησης, να αφαιρέσει από την προκήρυξη το κριτήριο της πριμοδότησης της εντοπιότητας, ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια, συνεχώς περιλαμβανομένου στις σχετικές προκηρύξεις, είναι παντελώς αναιτιολόγητη, αμφίβολης νομιμότητας αλλά και προσβλητική σε βάρος των κατοίκων της κοινότητας αυτής που σήμερα αποτελεί πλέον κοινότητα του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων .

Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων, επειδή, η εν λόγω απόφαση, αδικεί, πέραν του συνήθους μέτρου, τους κατοίκους, παλαιότερους και νεότερους, της εν λόγω περιοχής του Δήμου μας, οι οποίοι διαχρονικά υφίστανται πλήθος αρνητικών συνεπειών από τη λειτουργία του εν λόγω σταθμού, ζητάμε από την Διοίκηση της ΔΕΗ να αναθεωρήσει άμεσα την κατάφωρα άδικη, αναιτιολόγητη, προκλητική αλλά και προσβλητική για τους κατοίκους της περιοχής απόφασή της.

Το κριτήριο της εντοπιότητας, ως κριτήριο πριμοδότησης κατοίκων περιοχών που η επιχείρηση έχει εγκαταστήσει σταθμούς παραγωγής, λόγω υψηλής και όχι μόνον όχλησης που προκαλεί, αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα των ανθρώπων που κατοικούν στις περιοχές αυτές και καμιά διοίκηση της ΔΕΗ δεν δικαιούται για κανένα λόγο να το αγγίξει.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της επιχειρούμενης αδικίας.

Τασσόμαστε στο πλευρό και όλων εκείνων των Νησιωτικών Δήμων της Χώρας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να προβούν σε κάθε απαιτούμενη και προς πάσα κατεύθυνση ενέργεια, προκειμένου να αποτραπεί η κατάφωρα άδικη απόφαση της ΔΕΗ».

#Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων